A Médiatanácsnak legyenek ellenzéki tagjai!

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tagjait jelölő eseti bizottság a mai napon ülést tartott. Az ülésen nem született döntés arról, hogy kik lesznek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának új tagjai.

Az ellenzéki pártok kölcsönösen támogatták egymás jelöltjeit,

ezzel szemben a Fidesz nem állított jelölteket, megvétózva ezzel a teljes jelölési eljárást. A bizottság elnöke, Halász János arra hivatkozott, hogy túl szigorúak a törvényi feltételek és túl bürokratikus a jelölési folyamat, ezért az őszi parlamenti ciklusban a médiatörvény módosítását ígérte.

Az ellenzéki pártok ragaszkodnak ahhoz, hogy a Médiatanácsnak legyenek ellenzéki tagjai és követelik, hogy a médiatörvény módosításába ellenzéki javaslatokat is befogadjanak. Ez a záloga annak, hogy Magyarország ellen ne induljon újabb kötelezettségszegési eljárás, például a sajtószabadság megsértése miatt.

Dr. Brenner Koloman a Jobbik országgyűlési képviselője, Dr. Gurmai Zita az MSZP országgyűlési képviselője, Gréczy Zsolt a DK országgyűlési képviselője, Dr. Keresztes László Lóránt az LMP országgyűlési képviselője, Kocsis-Cake Olivio a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük