A mérgezett csája

Elvtársaim, elvtársnőim, hölgyeim és uraim, valljuk meg: szegény Alekszandr Kruselnyickij magára maradt. Először a szerencséje hagyta el, mert lebukott a doppingteszten, aztán a Kreml és a cár atyuska is: pedig hát a gonosz ármány mérgezte meg az ő teácskáját, galambocskáim. Nem hazudik az a derék legény. dehogy hazudik. Csak mellébeszél. de nagyon.

Megszólalt a Kreml!

Ugyebár Kruselnyickij elvtárs mintáiban meldoniumot találtak, ezért most erősen kérdéses a vegyes curlingben feleségével, Anasztaszija Brizgalovával együtt szerzett bronzérmük. De hát ilyen az, mikor a derék szovjet, bocsánat, orosz sportoló az imperialista ügynökök hálójába kerül. Vagy nem ilyen. Ugyanis megszólalt a Kreml az ügyben!

Bizony! És nem kívánta kommentálni a vegyespárosban olimpiai bronzérmes Alekszandr Kruselnyickij orosz curlinges pozitív doppingtesztjével kapcsolatos híradásokat hétfőn Moszkvában, Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. De kijelentette, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) korrektül járt el a helyzetben. Peszkov arra intette az őt kérdező újságírókat, hogy várjanak a hivatalos moszkvai kommentárra a B-doppingteszt hivatalos eredményének bejelentéséig. „A NOB ebben a helyzetben nagyon óvatosan és nagyon korrektül viselkedik” – mondta.

Menti a menthetőt

Már látom Kruselnyickij elvtársunkat uránt bányászni Magadanban, Kolimán… Nem is csoda, hogy védekezik, menti a menthetőt. Azt mondja, ő ugyan nem doppingolt, azt sem tudja, mi fán terem a meldonium, de attól tart, hogy még Japánban, az edzőtáborban egy, az olimpiáról lemaradt sporttárs keverhette a teájába a tiltott szert. Akkor mégsem imperialista ügynökök, hanem orosz sporttársak állnak a háttérben? Bozse moj, egyre bonyolultabb ez az ügy – hiszen egy jó orosz sporttárs is lehet imperialista ügynök, ha már.

Az orosz curling-szövetség másként érvel. „A mi sportágunk nem arról szól, hogy „Gyorsabban, magasabbra, erősebben, hanem arról, hogy minél pontosabban. Elképzelésem sincs, milyen doppingnak lehetne hasznát venni a curlingben…Úgyhogy nehéz elhinni” – idézte a Reuters az orosz curlingcsapattól Viktorija Mojszejevát.

Dopping vagy ármány?

Mondjuk, ez viszont igaz, de az A vizsgálat eredményén akkor sem változtat. Szerintem most az egyszer hallgassunk a Kremlre és várjuk ki a B vizsgálat eredményét is.

Utána még mindig eldönthetjük, egyszerű dopping-ügyről van szó, vagy ármányról, kémtörténetről, netán krimiről.

(Forrás: sportmindig.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük