A Mészáros-gyerek a nagy va-va-va-vadász….

Ifjabb Mészáros Lőrinc amikor még ennél is ifjabb volt, feltehetőleg naphosszat rohangált a konyhaasztal körül, mert a cselédek kergették, ha rosszalkodott és nem vadászott a más földjén. Így eshetett, hogy rákapott és nem tud lejönni a szeréről.

A nagy va-va-va-vadász….

Nyugodtan vadászgat ifjabb Mészáros Lőrinc ott, ahol két hónappal ezelőtt elbukta a furcsa körülmények között megszerzett vadászati jogát – igaz, csak első fokon. Sőt, már a terület közepén álló vadászkastély is az övé lett. Rövidesen másodfokon is eldöntheti a bíróság, ki viheti a puskát – írja a hvg.hu.

Február közepén a Békési Járásbíróságon  első fokon elbukta ifjabb Mészáros a vadászati jogát. Megírtuk, három helyi vadász indított pert, mert megítélésük szerint 2016 augusztusában, a földtulajdonosok közgyűlésén ordas szabálytalanságok történtek, végül kizárták ebből a jogból őket és arról szavaztak, hogy Mészáros Lőrinc Hidashát-Bélmegyeri Vadásztársasága vadászhat tovább ott.

„Mi etetjük a vadakat, ők meg lelövik”

Azt sem tudták, hogy van ilyen társaság, nem is csoda, mert 2016-ban alakították azt meg, majd 2017 augusztusában lett jogszerűen bejegyezve az új elnök, ifjabb Mészáros Lőrinc. A vadászok megtámadták a közgyűlési döntéseket, a perben februárban hozott ítéletet a bíróság, a helyieknek adott igazat. De mintha mi sem történt volna.

„Hiába jeleztük a megyei vadászati osztályon, hogy legalább a jogerős ítéletig függesszék fel a vadászati jogot, hiába”

– magyarázta Lovas József, az egyik pereskedő gazdálkodó.

Másfél évig csak nézhették, ahogy Mészáros Lőrincék helikopterrel leszállnak, hallották a lövéseket, az ő vadászpuskáik meg tokba zárva rozsdásodtak.

„Láttuk, ahogy a tűzoltó autó locsolta tisztára a sáros utat, és műgyepet terítettek le, hogy ne legyen sáros a vadász urak csizmája. Még Kádár János is maga vette le a sáros csizmáját annak idején, amikor a hajtó ugrott volna, hogy segítsen neki. Ma már más idők járnak.”

Sikeresen „levadászták” Mészáros Lőrinc fiát

Mészáros elbukott – helikopter eladó!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük