A meztelen Juliet

A karót nyelt, beképzelt Duncan egy angol tengerparti kisvárosban tanít, s az amerikai rocksztár Tucker Crowe iránti szenvedélyes rajongása teszi ki életét. Nem véletlen, hogy barátnője úgy érzi jobban szereti mániája tárgyát – akinek fotói és a koncertturnék plakátjai beborítják az alagsori „férfi-szoba” falait –, mint őt.

„Kedves, ravasz, vicces”

Tucker húsz évvel korábban, egy koncertje után lesétált a színpadról és nyoma veszett. Ezért is kelt nagy izgalmat, amikor felbukkan egy demo felvétele. A rajongó Duncan lelkesen hallgatja és egy weboldalt is készít, az ismeretlen dal megvitatására. Jönnek is a kommentek, és barátnője – aki korábban sem osztotta Duncan feneketlen és kritikátlan Tucker-imádatát – leírja kritikus véleményét a zenéről. S egyszer csak választ kap soraira, nem is akárkitől: a valódi Tucker-től. Teljes lesz a felfordulás: Duncan visszamenne megcsalt barátnőjéhez, a barátnő talán összejönne az ex-sztárral, akiről már rengeteget hallott és már nagyon unta, – de személyesen megismerve igazán szimpatikusnak találta -, és talán a számos felelőtlen kalandot átélt életunt rocker is belekezdene egy új, ezúttal felelősségteljes kapcsolatba, a kardigános angol lánnyal. Egy szórakoztató, gyönyörű film, kapcsolatokról, életünk döntéseiről, megtagadásokról és ezek következményeiről. Kiváló szereplőkkel, különösen Ethan Hawke remekel Tucker Crowe szerepében.

A Pop, csajok satöbbi és az Egy fiúról írója, Nick Hornby regényéből készült a romantikus vígjáték. Nem csöpögő romantika, hanem szívet melengető. Megspékelve fanyar angol humorral. „Kedves, ravasz, vicces” – írta a Los Angeles Times a filmről. Így igaz.

Főszereplők: Rose Byrne, Ethan Hawke, Chis O’Dowd

Rendezte: Jesse Peretz

Mozibemutató: 2018. október 11.

Forgalmazó: InterCom Zrt.

Ez is mozi

Mozizzon velünk! A néma forradalom – filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük