A mi bőrünkre megy! – a kínai tesztek 80 helyett 30 százalékos pontossággal képesek kimutatni a koronavírus-fertőzöttséget

Az a kisebbik baj, hogy Orbán mellényúlt, az ennél lényegesen súlyosabb és húsunkba-vágóbb, hogy sokunk -akár az Öné is!- múlhat rossz döntésén. Kiderült, hogy a kínai koronavírusvédelmet szolgáló cuccok tetemes része “korszerűségi kihívásokkal küzd”.

Az az El País spanyol napilap szerint a sencseni központú Bioeasy nevű cég termékei a kívánatos 80 százalék helyett csak 30 százalékos pontossággal képesek kimutatni a koronavírus-fertőzöttséget. Orbán a héten nyilatkoztatta ki, hogy az igaz barát a bajban mutatkozik meg és ezalatt azt a Kínát értette, amelyik a fenti árut szállította Magyarországra.

Ezt tudták a “fürkészek” megszerezni nekünk!?

Nem csak nekünk jutott a jóból, több európai ország is milliószámra vásárolt gyorsteszteket a járvány legrosszabb szakaszán lassan túlesőnek Kínából. Ezek elvileg hasonlóan működnek, mint egy terhességi gyorsteszt: a nyálkahártyáról lekapart mintából az eszköz néhány percen belül vonalak vagy elszíneződés segítségével mutatja meg, hogy az alany fertőzött-e. Az előnye a gyorsaságon felül az, hogy nem kellenek hozzá sem laborok, sem szakképzett személyzet, így – elvileg – hatalmas tömegek villámgyors szűrésére is alkalmasak. Már amennyiben jól működnek.

Szembetűnően gagyi….

Hollandia is – a többi európai országhoz és Magyarországhoz hasonlóan – Kínából igyekszik beszerezni olyan védőeszközöket, amelyek megóvják az egészségügyi dolgozókat a koronavírus fertőzéstől. Elsősorban megfelelő maszkokból van óriási hiányt. A hollandok 1,3 millió FFP-2-es maszkot vettek, ez olyan szűrővel van ellátva, ami  már jónak mondható védelmet nyújt a koronavírus ellen. Ezek megérkeztek, gyorsan ki is szállítottak 600 ezer darabot a kórházakba.

A minőségi teszteket csak ezután kezdték el, és a maszkok jó részéről kiderült, hogy nem passzol megfelelően az arca, így nem nyújt védelmet a vírus ellen, és gond van a maszkban lévő szűrőkkel is. Ezért az egészségügyi minisztérium visszahívja a selejtes maszkokat a kórházakból.

Szembetűnően gagyi maszkok lehettek, mert a hírről beszámoló NOS szerint sok kórházban hozzá sem nyúltak azokhoz.

A hollandok próbálnak valami más utat találni a maszkbeszerzésre,

Kínából érkezett szállítmány miatt volt már minőségi panasz Csehországban és Spanyolországban is. Utóbbi esetben a kínai követség azt írta, hogy

azok még

nem a hivatalos tesztek voltak.

Magyarországra is érkezett már gyorsteszt és 700 ezer darab FFP2-es maszk is

A 444.hu megkérdezte az operatív törzset, hogy ezeken végeztek-e minőségi tesztet, vagy érkezett-e panasz rájuk az egészségügyből. Müller Cecília az operatív törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a

vizsgálatuk folyamatban van…..

Forrás

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük