Sorting by

×

A mi Európánk

Néhány hét alatt csaknem húszezren vettek részt az Európai Unió (EU) jövőjéről A mi Európánk címmel indított konzultációban, amelynek online szakaszát mostantól utcai aláírásgyűjtéssel egészítik ki – jelentette be csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő, az ellenzéki párt EP-kampányfőnöke.

Minden ember véleménye fontos

Mint mondta, az európai közösség „formálódik most is, a hétköznapokban”, zajlik a gondolkodás arról, hogyan nézzen ki a következő nemzedékeknek stabilitást, biztonságot, fejlődést adó Európa, éppen ezért kérik mindenki véleményét e kérdésről, függetlenül attól, szimpatizál-e a szocialista párttal.

Szeretnénk, ha minél több magyarhoz jutnánk el – fogalmazott, feladatuknak nevezve, hogy egyszerre képviseljék a haza érdekét uniós szinten és  „hazahozzák” az európai értékeket Magyarországra.

Kórházakra, s nem műkincsvásárlásra kell költeni

Tüttő Kata, az MSZP elnökségi tagja az eddigi eredmények alapján arról beszélt: szinte minden válaszadó az EU tagjaként képzeli el Magyarországot, ahogy a többség úgy nyilatkozott, az eurózónához csatlakozást hatékonyabb eszköznek tartja a válságkezelésre, mint a jegybanki műkincsvásárlást.

A válaszokból az derül ki, hogy sokkal többen szeretnének kórházakra, felszerelésekre költeni, mint kisvasútra – közölte.

(Forrás: MTI)

Ujhelyi István konzultációt indít

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.