Sorting by

×

A Mi Hazánk miközben vadul fényezi önmagát, Fidesz-stílusú közleményben megy neki összes ellenfelének

Nincsen azzal semmi baj, ha egy párt “piaci rést látva benne, felvállalja egy-egy társadalmi csoport szószólójának szerepét, különösen nem kell ezen meglepődni így a választások környékén. Amit azonban a Mi Hazánk Mozgalom művel az oltatlanok politikai célú felhasználására, az gyomorforgató és főleg azért, mert kis túlzással élve egy szavuk sem igaz.

A nagy szavak közleménye: “az oltás-zsarolás ügyében meghátrálásra kényszerítettük a kormányt!”

“A Mi Hazánk már a parlamenten kívülről is visszavonulóra kényszerítette a kormányt azzal, hogy több mint egy éve folyamatosan tiltakozunk és tüntetünk az oltás-kényszerítés és az észszerűtlen lezárások ellen. A hatalom megpróbálta erővel megállítani a tüntetéseinket, amikor tavaly március 15-én minden idők legtöbb eljárását indította a tüntetésünkön részt vevők és a főszervezők ellen, sok milliós büntetéseket kiosztva, de miután látta, hogy nem tud megállítani minket, sőt egyre többen vagyunk a Mi Hazánk demonstrációin, taktikát változtatott.”

-szól a felütés, miközben nem felejtenek el hősöket építeni a saját aktivistáikból. Csak csendben jegyezzük meg, hogy a kormány a Hadházy-Szél duó által szervezett úgynevezett “dudálós” tüntetés résztvevőnek is igyekezett alaposan “megfejni a pénztárcáját”.

Ezt követi egy meglehetősen erőltetett  próbálkozás a Fidesz és az egyesült ellenzék összemosására:

“A választások közeledtével megváltoztatta korábbi döntését, és kitolta május 1-ig a kétszer oltottak védettségi igazolványának érvényességét. Ez az intézkedés azonban nem vonatkozik a fertőzésen átesettekre, tehát az igazoltan védettekre. A Fidesz szerint tehát nem a védettség, csak az oltás számít. Ugyanígy gondolkozik a balliberális oldal is, akik még ennél is tovább mentek és még a kormánypártnál is erőszakosabban próbálják a kötelező oltást rákényszeríteni a társadalomra, hiszen még néhány héttel ezelőtt is az összes balliberális párt, a Jobbiktól a DK-ig, közös közleményben követelte a negyedik oltást is.”

Végezetül az egész leöntve egy demagóg szósszal

“Az egyetlen felelős politikai erő, a Mi Hazánk viszont kiállt a magyar emberek mellett, és a január közepén tartott, minden idők legnagyobb létszámú Covid-diktatúra elleni tüntetésünkkel egyértelműsítettük, hogy nem tűrjük tovább a hátrányos megkülönböztetést, nem hagyjuk a társadalom megosztását, mert mi tényleg nem hagyunk senkit az út szélén! Meghátrálásra kényszerítettük mindkét oldalt, hiszen a kormány kitolta május első napjáig a védettségi igazolványok érvényességi idejét, a balliberális oldalhoz tartozó Jobbik pedig átlátszó kampányfogásként kezdett el a kötelező oltás ellen érvelni. A magyar ember viszont nem így működik, nem dől be egyik oldalnak sem, hiszen tudja jól, hogy náluk a szavakat mindig ellentétes tettek követik! Az egyetlen hiteles, kiszámítható, valóban a nemzet, az ország és annak állampolgárainak érdekét képviselő politikai erő a Mi Hazánk. Április 3-a után, miután megkerülhetetlen politikai erőként ott leszünk az Országgyűlésben, hozzá kezdünk a rendteremtéshez, hazánk felvirágoztatásához, mert Magyarország a magyaroké!”

A Mi Hazánk közleménye hangját, stílusát érdemes összevetni a Fidesz-megszólalók stílusával, mondandójával.

A csirkedarálástól a mesekönyvdarálásig….

A legnagyobb, fogalmazzunk finoman, “csúsztatás”:

“Mi Hazánk április 3-a után, miután megkerülhetetlen politikai erőként ott leszünk az Országgyűlésben, hozzá kezdünk a rendteremtéshez, hazánk felvirágoztatásához, mert Magyarország a magyaroké!”

Eltekintve a “nem mondod”-tartalmú szlogentől, az önmagát fényező mozgalom úgy igyekszik eladni a parlamentbe jutás még közel sem biztos tényét, mint egy választási győzelmet, ami után ők lehetnek azok, akik megváltoztatják az országot. Márpedig, ha bekerülésük esetén össze nem fognak valamelyik, a fenti közleményben is ekézett pártszövetséggel, akkor igencsak vékonyka hangon cincoghatnak, akárcsak az ordító egér.

Végezetül csak annyit: jó lesz vigyázni mások címkézgetésével, mert ahogy a Nemezt Csótányára (Nagy Feróra) annak idején a mai napig tartóan ráégett a csirkedarálás, amit ráadásul nem is ő követett el, úgy a náci mintájú könyvégetésre hajazó, könyvdarálás sem tehet jót a jövőben a “szépreményű” pártnak.

Kapcsolódó

 

Mi Hazánk

 

átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.