A Mi Hazánk olimpiát szeretne rendezni – Egerszegi Krisztina szerint Magyarország képes erre - Városi Kurír

Sorting by

×

A Mi Hazánk olimpiát szeretne rendezni – Egerszegi Krisztina szerint Magyarország képes erre

Társadalmi és politikai vitát kezdeményez a Mi Hazánk Mozgalom arról, hogy Magyarország pályázza meg a 2036-os nyári olimpia megrendezését – jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője.

Hirdetés

Lélekszám-arányosan a magyar a világ egyik legsikeresebb olimpiai nemzete, “megérdemlünk most már mi is egy ötkarikás játékot”

Arról beszélt: szemben a téli ötkarikás játékokkal, a nyári olimpiák – az infrastrukturális beruházások haszna mellett – hosszú távon lendítik fel a rendező régió gazdaságát, idegenforgalmát, jótékonyan hatnak a nemzeti önbecsülésre és – a tömegsport fellendítésén keresztül – a társadalom egészségi állapotára is.

Hozzátette: Magyarország idén rendezi meg a vizes világbajnokságot, a világ harmadik legnagyobb sporteseményét, ráadásul az olimpia lebonyolításához szükséges létesítmények jelentős hányada rendelkezésre áll.

Novák Előd azt hangsúlyozta: a tervezés és a beruházás során is bevonnák a civil szervezeteket és a politikai pártokat a felügyeleti feladatok ellátásába, ezzel is segítve a “csúcsra járatott korrupció” visszaszorítását.

Hirdetés

A Mi Hazánk politikusa a kormányt és az ellenzéki oldalt is arra szólította fel: nyilatkozzanak, milyen feltételek mellett támogatnák, hogy az ország megpályázza a nyári játékok megrendezését.

Érdekes, hogy a napokban az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztinával a Mandínerben megjelent interjúban is felmerült a budapesti olimpiarendezés lehetősége.

Csisztu Zsuzsa: Arról viszont jó lenne első kézből tudni a véleményedet, hogy mit gondolsz egy budapesti olimpia megrendezéséről.

Egerszegi Krisztina: “Budapest vagy inkább Magyarország az utóbbi években bebizonyította, hogy nagyszerű versenyrendezői képességekkel bír. Persze aki nem szereti a sportot, nyilván erre is azt mondja, hogy minek, és csak a problémákat venné észre. Minden sporttal, művészettel, kultúrával kapcsolatos eseménytől, amit megrendezünk, csak több lesz az ország. Világszínvonalú létesítmények épültek, kiválóan meg tudunk rendezni olyan hatalmas volumenű sporteseményeket, mint a FINA-világbajnokság, amelynek most már másodjára is nekirugaszkodhatunk. A tudás tehát megvan, már csak az kellene, hogy végre elhiggyük: Magyarország képes megrendezni egy nyári olimpiát.”

Forrás: Mandiner / MTI

Samaranch olimpiarendezésre bíztatja Magyarországot

Olimpia-láz újratöltve? Cél: 2036, vagy valamikor….., de egyszer biztosan!

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “A Mi Hazánk olimpiát szeretne rendezni – Egerszegi Krisztina szerint Magyarország képes erre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.