A mi magyar maffiaállamunk működéséről.... - Városi Kurír

Sorting by

×

A mi magyar maffiaállamunk működéséről….

Pécsi átvilágító ügyvédként sokat tapasztaltam a magyar maffiaállam rendszeréről. Ezért írom meg ezt a cikket. Az olasz maffiáról szóló Polip című sorozatot annak idején nagy sikerrel vetítették nálunk is. Főszereplője, Cattani felügyelő volt, a bűnözők elleni harc kérlelhetetlen hőse. Most idézek néhány mondatot Espinosa főmaffiózóval folytatott beszélgetéséből, amit itt tudtok megnézni. Többször kitettem már az fb oldalamra, de talán sokan nem tudták, hogy miért?

Hirdetés

Most megmagyarázom….

Espinosa.

“Azt beszélik, hogy Ön elkötelezte magát a tisztaság mellett. A Hétfejű Sárkány ellen harcol. Mondja, de meg nem sértődjön Felügyelő! Komolyan gondolta, hogy velem, aki a rosszat testesítem meg, komolyan gondolta, hogy ezzel fog szembeszállni?! Ugyan kérem!”

– mondja és nevetve fogja a Cattanitól elvett pisztolyt. Aztán miután Cattani beszámol neki a sikeres letartóztatásokról, akkor ezt közli Espinosa-

”Azt hiszem, sikerült homokot szórni a fogaskerekek közé, de azt hiszem téved. Igen, téved felügyelő. És tudja miért? Mert akik parancsolnak és döntenek, velem vannak. Az a vonat csak egy a sok közül. Mert az egész világ megegyzett. Az egész világ!”

“Ki az a mi?-kérdezi Cattani. Erre Espinosa válasza

”Mi, akik parancsolunk. Mi, akik a törvény fölött állunk. A törvény fölött csupa nagybetűvel, aminek Ön oly bátor védelmezője.”

Espinosa megkérdezi

“Érti már mivel foglalkozom? Én csak egy kézbe fogom a nagytőkét a nagyvonalú bűnözéssel. A politikai hatalommal. Eggyé gyúrom őket. Ez a hatalom! Lejárt az ideje Felügyelő. Vége a játszmának. Mindenféle értelemben. (…) Maga értelmes ember Felügyelő, nyilván megérti. Most már túl sokat tud. Ez a végállomás. Innen már egyetlen lépést sem tehet.”

Cattani erre a következőt mondja-”Espinosa! Én a világ végére is maga után megyek. Amíg csak módomban áll, a sarkában leszek!

Isten Önnel felügyelő! Köszönöm a megtiszteltetést!”

– köszön el Espinosa, aztán felszáll a helikopterére és elrepül vele.

Nemsokára Cattanit megölik egy milánói kórház udvarán. A maffia orgyilkosai több mint 70 golyót lőnek bele.

Ezt a sorozatot nagy sikerrel vetítették az egész világon, nálunk is.

Aztán a Cattanit alakító színész, Michele Placido kiszállt belőle, mert akkora felháborodás kezdődött a maffia ellen a film hatására, hogy többször, halálosan megfenyegették a bűnözők. A családja kérésére abbahagyta a forgatást.

Olaszországban a valóságban pl. Falcone és Borsalino vizsgálóbírók a maffia elleni harc hősi halottai lettek. Falconet történetesen felrobbantották a páncélozott autójával, feleségével és a testőreivel együtt. Erről itt írtam. De ekkor Itáliában kitört a népharag a bűnözők ellen. A rendőrség, a csendőrség, a vizsgálóbírók és az ítélő bíróságok kérlelhetetlen hajtóvadászatot kezdtek a maffiával szemben és nagyon sok vezetőt elfogtak, lecsukták őket. Azóta jelentősen megtisztult az olasz közélet és a gazdaság a bűnözéstől. Amit persze sose lehet teljesen megszüntetni, de mindegy, hogy mekkora! Itáliában a maffiának az államszervezettel kellett megküzdeni, ha sikereket akart elkérni.

Nálunk erre nincs szükség

A Fidesz állama maga a maffia. Ezért nem kellett beszivárogni, harcolniuk vele szemben. A magyar államot választási úton bűnözők foglalták el és irányítják. A sok hibbant meg istenként néz fel rájuk és három millió szavazót állítottak maguk mellé. A magyarok nagy része annyira buta vagy erkölcstelen, hogy ezt nem fogják fel, illetve egyáltalán nem zavarja őket.

Ezért hivatalosan nem tudunk a maffia által elkövetett politikai gyilkosságokról. Nincs is erre szükségük, hiszen senki nincs az államban, aki szembeszállna velük. Ők maguk az állam. Ők parancsolhatnak a rendőröknek, ügyészeknek is. Ezért felesleges bárkit lelövetni, felrobbantani, hiszen enélkül is megússzák a börtönt, mert ők irányítják az államszervezet és a törvényhozást is.

Nálunk ügyészek, magas rendfokozatú rendőrök és bírák szolgálhatják őket. Akik nem érdemlik meg a rendőr, ügyész vagy bíró megtisztelő elnevezést. Pedig régen nekem azt mondta az apám, aki szintén bíró volt valamikor-

“Fiam, bírónak lenni, igazságosan ítélkezni a legnagyobb dolog a világon!”

Tehát ezek az emberek szégyelljék magukat!!! Szóval akik azt hiszik, hogy a Polip a magyaroknak csak egy film, azokkal közlöm, hogy tévednek! Ez a mai magyar valóság! És nem tudom, mikor, hogyan lesz vége?!

A pécsi ügyvédi átvilágítás már folyt, sok mocskot találtunk,

amikor egy magánbeszélgetésben megkérdeztem egy régi ismerősömet, egy velem lényegében egykorú, neves büntető bírót, akivel együtt kezdtük a pályát, hogy hisz-e még az Igazságban? Nem tudta, miért kérdezem és nem is mondtam el neki. Azt válaszolta, hogy igen. De sajnos csak nagyon kevesen maradtunk…

Én nem vagyok Cattani felügyelő. Csak egy egyszerű, vidéki ügyvéd. Egy kisember. Aki még mindig hisz a Törvényben és az Igazságban, amire több mint harminc éve végzős joghallgatóként, majd később bíróként is felesküdött. Pisztolyom sincs. De amíg az agyam és a karom működik, harcolni fogok ellenük. A többit majd meglátjuk…

Végül kénytelen vagyok feltenni a kérdést,

nálunk is meg kell halnia egy Cattaninak, hogy ez az ország végre felébredjen?!

De az a gyanúm, ennek a népnek már semmi se számít, csakhogy dagonyázhasson békében röfögve az erkölcsi mocsárban!

Kapcsolódó

 

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.