A modern Magyarország igazi arca nem a csillogó Budapest, hanem a szögesdrót a határon

Terjed az új típusú autokratikus hatalomgyakorlás Európában, Zack Beauchamp az amerikai Vox hírportál újságírója pedig átfogó cikket írt arról, hogy épült le a demokrácia Magyarországon.

Nem fotózhatta a kerítést

A Vox cikke a magyar-szerb határon indul, júniusban, amikor ott járt Beauchamp két afgán fiúval, Hashmattal és Faizzal beszélt, akik egy koszos sátorban éltek a határkerítéstől nem messze. Rövid határlátogatása nem múlt el anélkül, hogy ne találkozott volna a magyar rendőrséggel. Egy határvadász azt üvöltötte felé, hogy hagyja abba a kerítés fotózását.

Az újságíró elcsodálkozott azon, hogy fotózási engedélyt kértek tőle. Azt írja, európai demokráciákban ez nem követelmény. Ő úgy tudta, a sajtó Magyarországon is alkotmányos védelem alatt áll. Magyar segítője elmondta, kellett volna engedélyt kérniük, de ezt jó eséllyel megtagadják tőlük vagy válaszra sem méltatják a kérvényt.

– Abbahagytuk a beszélgetést és visszaszálltunk a kocsiba – írja. – A rendőrautó hosszan követett minket. Így mennek itt a dolgok, egy tízmilliós, szárazfölddel sem rendelkező országban, Ausztria, Ukrajna és Románia között.

Kétségbeesett győzködés

Amikor a kampány idején Magyarországon volt az újságíró, Budapest majd belefulladt a választási plakátokba, mintha

„kétségbeesetten próbálnának meggyőzni mindenkit, a magyar demokrácia él és virul.”

Azonban Beauchamp szerint a modern Magyarország igazi arca nem a csillogó Budapest, hanem a szögesdrót a határon, az, hogy a fiatal menekülteket hagyja a földön aludni, illetve az, hogy a határőr újságírókat vegzál.

Ez az autoriter magyar állam valódi arca, Magyarország egy önkényuralmi rezsimmé vált nyolc év alatt.

Propagandagépezetté silányított sajtó

Beauchamp a menekültkérdés után sorra veszi, mi történt a civilekkel, hogyan hajtotta Orbán uralma alá a sajtót és silányította azt propagandagépezetté, miként alakult át az Országgyűlés a kormány kiszolgálójává. Szól a hatalmas méreteket öltött korrupcióról és Mészáros Lőrincről is.

„Hívjuk ezt puha fasizmusnak”

– írja a cikk szerzője. Ugyanis szerinte ez egy olyan politikai rendszer, ahol leuralták a társadalom szinte összes szegletét, ahol hatalom van, ott magukhoz ragadták az irányítást – mindezt „kemény” intézkedések nélkül.

Fel kell venni a küzdelmet Orbánnal

A szerző szól a közelgő EP-választásról, Európa megosztottságáról, a populisták erősödéséről és Steve Bannon térségbeli megjelenéséről is, aki Orbánt az egyik legjelentősebb figurának nevezte nemrég.

„Amerikának résen kell lennie”

– írja Beauchamp.

Hosszú, de végtelenül izgalmas írását a szerző azzal zárja, hogy ha ez a fajta fasizmus terjedni kezd, szükség lesz egy mozgalomra, benne aktivisták új generációjával, akik képesek lesznek felvenni a küzdelmet Orbánnal és társaival.

(Forrás: HVG)

Bokros Lajos: A vezér megbolondult

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “A modern Magyarország igazi arca nem a csillogó Budapest, hanem a szögesdrót a határon

 • 2018.09.22 - 16:27
  Közvetlen hivatkozás

  SZERINTED BELEBUKNA ORBÁN VIKTOR „SZOLGÁLATÁBA” HA KIDERÜLNE RÓLA, HOGY Ő ÉS/VAGY ÉRDEKELTSÉGEI ÁLLNAK AZ EMBERTELEN KILAKOLTATÁSOKAT VÉGZŐ UZSORÁS VÉGREHAJTÓ CÉGHÁLÓK KÖZEPÉBEN?!
  A BRFK FEDEZI A LAKÁSMAFFIA HÍRHEDT KIFOSZTÓIT ÉS BŰNÖZŐIT!!!
  A IV. KERÜLETI RENDŐRKAPITÁNYSÁG BŰNÜGYI OSZTÁLYÁNAK ŐRNAGYA ÉRTESÍTŐJÉBEN NEM KEVESEBBET „ÁLLÍT” MINT, HOGY SEM BŰNCSELEKMÉNYT…- DE MÉG CSAK ANNAK GYANÚJÁT SEM SIKERÜLT FELTÁRNIUK!!!
  MIKÖZBEN AZ ÁLTALAM FELJELENTETT INTRUMRÓL KÖZTUDOTT, HOGY VEZETŐJE (FELFALUSI PÉTER!) MINDIG EGY MÁSIK CÉGE RÉVÉN VÁSÁROLJA FEL POTOM ÁRÉRT AZ INTRUM ÁLTAL ILLEGÁLISAN ¼ v. 1/3-ad ÁRON ÁRVERÉSRE TŰZÖTT INGATLANOKAT!!!
  MIT SZÓLNÁL HA KIDERÜLNE, HOGY MAGA ORBÁN VIKTOR VAN A LAKÁSMAFFIA ÉLÉN…- MERT AZ UNOKATESTVÉRE VALLOMÁSÁBAN EZT ÁLLÍTJA!!!
  A BÍRÓSÁGOKON 97%-os AZ ELUTASÍTÁS!!!
  A VELEJÉIG ROTHADT KÖZJEGYZŐMAFFIÁVAL KARÖLTVE RABOLJA ÉS SEMMIZI KI A BRFK (ISTENTELEN DROIDJAIVAL!) A MAGYAR EMBEREKET!!!
  NINCS MESE: “DEVIZAHITELEK” = IZRAELI NÉPESSÉGCSERE!!!
  MAGYAROK INGATLAN ELTULAJDONLÁSI PROGRAMJA ÉS NÁCI KISAJÁTÍTÁS, …HOGY IDEGEN ÉLŐSKÖDŐK TÖMEGEIT OLTSÁK A MAGYAR NEMZETTESTBE!!!
  GIGÁSZI BOTRÁNY VAN KÉSZÜLŐBEN!!!
  A Bíróságok és a BRFK 97%-os elutasítási aránya és az elutasítások nagy száma azt mutatja, hogy a panaszok elutasítását felső utasításra a Belügyminisztériumból végzik!
  Ismétlem: bíróságok és közjegyzők, akiknek az elszámolási törvénnyel kapcsolatban ráadásul olyan kötelezést is tartalmazó jogosítványa van, ami akár megegyezik egy első fokú bírósági határozattal!
  Na, képzeljék el azt a pillanatot, amikor a nagy ügyszámra való hivatkozásra mondjuk, a Fővárosi Törvényszék kiszervezi ügyvédi irodáknak a perek feldolgozását és felkéri az ítéletek meghozatalának előkészítésére is úgy, hogy annak már csak a kihirdetése és a határozat aláírása marad a bíróság feladatának!
  A kérdés az, hogy ezt jogszerűen tehetik meg, vagy ebben az esetben nem vonatkoznak a panaszosok személyiségi jogaira vonatkozó védelem, a banktitok kérdését már meg sem említem, mert alig hiszem, hogy ez esteken egy panaszos írásbeli hozzájárulásával megtörténhetett!
  Tehát feltehetőleg egy egész Fidesz-hadtest van intézményeinken belül és kívül fenntartva a magyarok adóforintjaiból arra, hogy beadványaikat elutasítsák, a nyomozást megtagadják; – és mindezt úgy, hogy már a látszatra se kelljen adni a bűnügyi osztályokon dolgozó – a lelkiismeretüket már régen eladó őrnagyocskáknak!
  https://www.youtube.com/watch?v=8tbWll7Ggno

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük