Kerítésen innen

A MOL átvállalná az oroszok fizetési kötelezettségét

A MOL átvállalná az oroszok fizetési kötelezettségét

Megoldási javaslatot talált ki a MOL arra, hogy a Barátság kőolajvezeték működése leállt, és ezt már elő is terjesztették mind az orosz, mind az ukrán félnek – mondta az Egyenes beszéd kedd esti adásában Ratatics Péter, a MOL operatív működésért felelős ügyvezető igazgatója.

Rácsörögtek az orosz félre, aki azt mondta: no para…..

„Reméljük, hogy mind a két fél el tudja fogadni az ajánlatot”

– mondta, hozzátéve, hogy

válaszok még nem érkeztek, de szerdán reményeik szerint már megkapják majd azokat.

-emelte ki szemléjében a HVG. Keddi a hír, hogy

öt nappal ezelőtt szép csendben leállt a kőolajszállítás az orosz Barátság csővezeték Magyarországot, Szlovákiát és Csehországot ellátó déli szakaszán, mert kétszer is visszapattant az utalást intéző Gazprombankhoz a vezeték ukrajnai szakaszának használatáért fizetett tranzitdíj. Ezért az orosz fél a nyugati szankciókat tette felelőssé.

“Fel vagyunk készülve…” – Ja, ahogy minden télen a Főkefe a hóra…..

Ratatics az ügy súlyosságával kapcsolatban úgy fogalmazott:

„A mi szakmánkban nem úgy van, hogy minden nap számítana. Fel vagyunk készülve a váratlanra, és ezt még feltétlenül váratlannak se nevezném.”

Mint mondta, többször is megesik, hogy pár napig nem érkezik olaj, ez megszokott dolog, most is csak több nap után vált egyértelművé, hogy a szokottnál komolyabb a probléma. Ratatics újra elmondta, hogy

a MOL saját felhalmozott kőolajkészletei a jelenlegi erős fogyasztás mellett is három hétre elegendőek, de ez csak a cégé, emellett ott vannak még a kormány tartalékai is, amelyek viszont további hónapokra elegendőek.

Megnyugtattak minket…. Ön nyugodt?

Az ügyvezető arról is beszámolt,

felhívták az orosz felet, ahol megnyugtatták őket, nincs fizikai probléma a csővezetékkel, valóban a pénzügyi tranzakció az, ami problémát jelent.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss híreink!

About Author

Szólj hozzá!