2019.04.25. Névnap: Márk

A Momentum is beállt Macron európai kezdeményezése mögé 0 28

Macron francia elnök

.Hét európai progresszív párttal együtt a Momentum, és ifjúsági szervezete, a TizenX is csatlakozik a Les Jeunes avec Macron (a francia En Marche ifjúsági szervezete) európai kezdeményezéséhez, a Young European Survey-hez.

A kezdeményezés célja kettős: felmérni az európai fiatalok véleményét az Európai Unióról, és egyúttal felhívni a figyelmüket a 2019-es EP-választásokra. A felmérésben összesen hét ország partnerszervezete vesz részt: A Momentum és a TizenX mellett a Jeunes Avec Macron,a spanyol Jovenes Ciudadanos, a belga Jong VLD, az osztrák Junos, a holland Jonge Democrate és a román USR.

A Momentum és a TizenX aktivistái a következő három hétben Budapest mellett négy vidéki nagyvárosban – Szegeden, Debrecenben, Győrben, Miskolcon és Pécsett – is gyűjtik a kérdőíveket, a kezdeményezés végén a Momentum és a TizenX részt vesz az En Marche ifjúsági szervezete által szervezett konferencián Párizsban.

A párt közleménye szerint a Momentum és a TizenX egyetért a francia elnökkel abban, hogy az európai parlamenti választás tétje nagyobb, mint eddig bármikor. Európa jövője a progresszív, Európa-párti erők és egy gyenge Európát képviselő populista, szélsőséges pártok között fog eldőlni.


Európát az Erasmus-generáció fogja megváltoztatni. Azok a fiatalok, akik európaiként is tekintenek magukra, akik otthonosan mozognak Európában, akiket már nem választ el vasfüggöny a kontinens többi részétől – mondta Berg Dániel, a Momentum elnökségi tagja.

(Forrás: HVG)

Az uniós források nem jutnak el az emberekhez, a pénzt Orbánék ellopják

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét − 5 =

Legfrissebb cikkeink

aprilis

Április szülöttei függetlenül attól, hogy a Kos, vagy a Bika jegyében jöttek-e a világra, minden nehézségen könnyen keresztülgázolnak, ráadásul szeretik …

Tizenöt éves csúcsra emelkedett a foglalkoztatottság az Európai Unióban tavaly, és a huszonnyolc tagállam közül tizenhárom már elérte a 2020-ra …

alhir

Akinek nem volt ideje, akit elragadott a munka heve, vagy pihent egy jót, de mégis kíváncsi, hogy mi történt ma, …

lazar

Az ex mindenminiszter múltba révedt és elmesélte, hogy volt főnöke egy éltre ellátta őt jó tanácsokkal. Ez lebegett a szeme …

Megosztás

Szerintem ez érdekelhet téged: A Momentum is beállt Macron európai kezdeményezése mögé!
Kattints ide a cikkért: https://varosikurir.hu/a-momentum-is-beallt-macron-europai-kezdemenyezese-moge/