.Hét európai progresszív párttal együtt a Momentum, és ifjúsági szervezete, a TizenX is csatlakozik a Les Jeunes avec Macron (a francia En Marche ifjúsági szervezete) európai kezdeményezéséhez, a Young European Survey-hez.

A kezdeményezés célja kettős: felmérni az európai fiatalok véleményét az Európai Unióról, és egyúttal felhívni a figyelmüket a 2019-es EP-választásokra. A felmérésben összesen hét ország partnerszervezete vesz részt: A Momentum és a TizenX mellett a Jeunes Avec Macron,a spanyol Jovenes Ciudadanos, a belga Jong VLD, az osztrák Junos, a holland Jonge Democrate és a román USR.

- Hirdetés -

A Momentum és a TizenX aktivistái a következő három hétben Budapest mellett négy vidéki nagyvárosban – Szegeden, Debrecenben, Győrben, Miskolcon és Pécsett – is gyűjtik a kérdőíveket, a kezdeményezés végén a Momentum és a TizenX részt vesz az En Marche ifjúsági szervezete által szervezett konferencián Párizsban.

A párt közleménye szerint a Momentum és a TizenX egyetért a francia elnökkel abban, hogy az európai parlamenti választás tétje nagyobb, mint eddig bármikor. Európa jövője a progresszív, Európa-párti erők és egy gyenge Európát képviselő populista, szélsőséges pártok között fog eldőlni.

Európát az Erasmus-generáció fogja megváltoztatni. Azok a fiatalok, akik európaiként is tekintenek magukra, akik otthonosan mozognak Európában, akiket már nem választ el vasfüggöny a kontinens többi részétől – mondta Berg Dániel, a Momentum elnökségi tagja.

(Forrás: HVG)

Az uniós források nem jutnak el az emberekhez, a pénzt Orbánék ellopják

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét