A Momentum meghekkelte Verhofstadt plakátját

A Momentum november 9-én bejelentette be, hogy a Guy Verhofstadt által vezetett ALDE pénteken hivatalosan is felvette tagjai közé a pártot. A Momentum ezzel az európai liberális pártcsalád része lett.

Nagy lehet a bizalom, mert Verhofstadt rögtön megbízta őket, hogy terjesszék mozgó plakátját, amely Orbán Viktort ábrázolja, és szövege:

„Először a pénzünket vette el. Most Európát akarja lerombolni.”

Csakhogy a Momentum „lefordította” az angol szöveget.

Abból, hogy

„Először a pénzünket vette el”,

az lett, hogy

„Kezdetben csak a pénzünkre utazott”.

Hát istenem, utazott a pénzünkre, de ez semmit nem jelent. Utazott rá, de még az sem biztos, hogy elvette. Én is utaztam annak idején egy csajra, de rám se bagózott.

Abból, hogy

„Most Európát akarja lerombolni”

az lett, hogy

„Most Európa egysége a tét.”

Ebből a második mondatból – azon kívül, hogy semmitmondó – sikerült kivenni Orbánt (az eredetiben ugyanis az van, hogy „HE WANTS TO DESTROY”). Arra még sokan fölkapnák a fejüket, sőt haragra is gerjedhetnek, hogy valaki le akarja rombolni Európát. De azért, mert Európa egysége a tét, senki nem fog kivonulni az utcára. Hát istenem, tétté vált az egység. És akkor mi van?

Nincsenek véletlenek.

Orbán már az európai liberális pártcsaládba is elhelyezte embereit. Így aztán első kézből értesülhet mindenről, és lesz ott valaki, aki majd meghekkeli a liberálisokat. Az első hekkelés már meg is volt ezzel a plakáttal.

Valakinek fel kellene világosítania Verhofstadtot!

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük