A mutáns mutánsa is útra kelt Indiából! - Városi Kurír

Sorting by

×

A mutáns mutánsa is útra kelt Indiából!

A koronavírus újfajta mutációját azonosították az indiai Mahárástra államban. A mutáns a “delta plusz” nevet kapta – írta hétfőn a The Hindustan Times című napilap.

Hirdetés

Ausztriában már nyolc betegnél mutatták ki a delta mutást

Mahárástra négy körzetében, összesen húsz fertőzött szervezetében azonosították a delta plusz mutációt (B.1.617.2.1). A tőlük vett mintákat továbbították genetikai szekvenálásra, hogy tanulmányozni tudják jellemzőit. Radzses Tome mahárástrai egészségügyi miniszter megerősítette, hogy már megkapta a szekvenálásról szóló jelentést a CSIR-IGIB genetikai intézettől. A jelentést a hétfői szakértői tanácskozáson vitatják meg.

Az új vírusvariáns az Indiában márciusban azonosított delta nevű vírustörzs mutációja. A delta fertőzőképessége – akárcsak a brit és a brazil mutációé – erősebb a kínai Vuhanban másfél évvel ezelőtt azonosított “eredeti” koronavírusnál.

WHO

A rendkívül fertőző delta-változat az eddigi leggyorsabb és legerősebb koronavírustörzs, és a legveszélyeztetettebb embereket fogja megfertőzni, különösen azokon a helyeken, ahol alacsony az oltási arány – figyelmeztettek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tisztviselői hétfőn.

Kapcsolódó

 

mutáns

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.