A nacionalizmus ellen, az egységes Európáért – Európaszerte

Londontól Rómáig emberek milliói vonulnak utcára – a szervezők reménye szerint –, hogy a nacionalizmus ellen és az egységes Európáért demonstráljanak. Az esemény az összes városban ugyanabban az időpontban, most szombaton, magyar idő szerint délután 2 órakor kezdődik. A budapesti rendezvény helyszíne a Szabadság tér lesz. 

A társadalmat aláássa a korrupció, lebomlik a jogállamiság

Az ötletgazda Jonas Lüscher svájci-német író és a magyar felmenőkkel is rendelkező osztrák filozófus, Michael Zichy. „Ideje, hogy jelt adjunk!” – hangsúlyozták felhívásukban. Hiszen bármennyire is szabad és békés Európát szeretnénk, újra teret nyer a nacionalizmus, terjed az intolerancia. Növekszik az igény az „erős kezű” politikusok iránt, miközben a társadalmat aláássa a korrupció, lebomlik a jogállamiság.

A szervező nem Heller Ágnes, hanem a lánya

AA fideszes sajtóban (talán nem véletlenül) tévesen jelent meg, hogy a budapesti demonstrációt Heller Ágnes filozófus hirdette meg. A magyarországi szervező valójában a lánya, Hermann Zsuzsa. „Nyugdíjas vagyok, négy gyermek anyukája, nagymama, civil aktivista” – mutatta be magát Hermann Zsuzsa. Kérdésre elmondta: nyáron, amikor értesült a nemzetközi kezdeményezésről, egy ideg arra várt, hogy valaki bejelenti a magyarok csatlakozását. Miután ez nem történt meg, úgy döntött, ő maga vág bele a szervezésbe. „Az elsődleges célom az volt, hogy ne maradjunk ki belőle” – tette hozzá.

Mivel

civil akcióról van szó, pártokkal nem kereste a kapcsolatot

A kezdeményezők szeretnék, ha a résztvevők száma összességében elérné az 5 milliót. A jelentkezések alapján Németország csaknem húsz városában tartanak demonstrációt, de például Lengyelország is feltűnően sok helyszínnel képviselteti magát. A Szabadság téren többek között Deák Dániel, a Corvinus Egyetem professzora és Gerlóczy Ferenc újságíró is felszólal. A rendezvény házigazdája a Pa-Dö-Dő, azaz Lang Györgyi és Falusi Mariann lesz.

(Forrás: Facebook)

Mi vagyunk a többség! – Tüntetés a demokráciáért – IDŐPONTVÁLTOZÁS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük