A “Nagy Futam” miatt kedden-szerdán Budapest belvárosa a pihenni vágyók “no go” zónája!

Nem, a hétközi ünnepnapon – május 1. – nem a futók, vagy a cangázók miatt válik járhatatlanná Budapest belvárosa, hanem a Nagy Futam borítja fel fővárosunk lakóinak életét.

2019-ben is megrendezik az autó- és motorsport bemutatórendezvényét, a Nagy Futamot.

2019. május 1-jén, szerdán napközben, valamint az előkészületek miatt már az azt megelőző napon, április 30-án, kedden este forgalomkorlátozásokra kell számítani az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Károly körúton, valamint a környező utcákban.

A honlap így próbál kedvet csinálni:

“A Formula–1 holland fenegyereke, Max Verstappen újra Budapest történelmi belvárosában száguld!

Immár hetedik alkalommal rendezi meg a Hungaroring Sport Zrt. május elsején a Nagy Futamot, amelyen felvonul a hazai autó és motorsport színe-java, és persze külföldi sztárok is tiszteletüket teszik.

Az egyik legérdekesebb autó kétségtelenül az ABB FIA Formula E bajnokság versenygépe lesz, mivel ilyen autót korábban még nem láthattunk Magyarországon, szóval valódi kuriózum, a volánjánál pedig a belga Jerome D’Ambrosio foglal helyet, aki jó néhány sorozatban bizonyította már, hogy autóversenyzésre született.

Ez a rendezvény minden évben jó alkalmat nyújt arra, hogy a nézők testközelből is láthassák a versenygépeket, személyesen találkozzanak a pilótákkal, és ehhez még csak messzire sem kell menni, hiszen az utcai parádé gyönyörű fővárosunk belvárosában, az Erzsébet tér – Andrássy út – Oktogon útvonalon zajlik.”

Az útlezárások miatt változik az érintett közösségi közlekedési járatok forgalmi rendje is.

A BKK kéri, hogy aki május 1-én a belvárosba, vagy a belvároson át utazik, ne autóval, hanem közösségi közlekedéssel közelítse meg úti célját, és lehetőleg a kötöttpályás járatokat vegye igénybe: mind a négy metróvonalon, valamint a 4-es és a 6-os villamos vonalán napközben szükség esetén a megszokottnál sűrűbben indulnak majd a szerelvények.

“Május 1-jén a Nagy Futam, valamint a városligeti rendezvények kényelmesebb megközelítése érdekében szükség esetén mind a négy fővárosi metróvonalon, valamint a 4-es és a 6-os villamos vonalán a megszokottnál sűrűbben indulnak a szerelvények. Az M3-as metró ezen a napon a Nagyvárad tér és Újpest-központ között közlekedik, a Nagyvárad tértől Kőbánya-Kispest felé metrópótló busszal lehet utazni.”

Május 1-jén az M3-as metró a Nagyvárad tér és Újpest-központ között közlekedik, a 100E autóbusz pedig 6 és 18 óra között a Kálvin tér M és a repülőtér között jár. Május 1-jén a közösségi közlekedési járatok a vasárnap és ünnepnap érvényes menetrend szerint indulnak.

További részletek a lezárásokkal, terelésekkel kapcsolatban a BKK honlapján. Mindenképpen nézzen bele, mielőtt nekiindul!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük