A nagy testvér vigyáz Önre! – a Forma 1-en is….

A hétvégén rendezik Mogyoródon a Forma–1-es Magyar Nagydíjat, emiatt már csütörtökön rengetegen voltak a Hungaroringen, pedig még csak a boxutcát lehetett megnézni. Pénteken sincs ez másként, hozzátéve, hogy több helyen forgalomkorlátozásra és rendőri irányításra kell számítani. A hétvége délelőttjein a Hungaroring közelében lévő utak a pálya irányába lesznek egyirányúak. Az edzések és versenyek után pedig fordítva, vagyis a pályától kifelé. A közlekedési változásokról a rendőrség honlapján vannak részletes információk.

No para, a mentők vigyáznak mindenkire

Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán igyekszik minden kételyt eloszlatni:

„Több mint 150 szakemberrel, 20 mentőkocsival, két mentőhelikopterrel, két speciális kimentő csapattal és hat mentőorvosi kocsival vigyáz az Országos Mentőszolgálat a Forma-1-es Magyar Nagydíj versenyzőinek és nézőinek biztonságára. A versenyen egy belgyógyászati és traumatológiai ellátásra egyaránt alkalmas ambulancia is működni fog.

A versenyzők biztonságán túl

az Országos Mentőszolgálat a nézők megfelelő ellátására is nagy hangsúlyt fektet, ezért a szektorokhoz telepített mentőautókon és gyalogos elsősegélynyújtókon kívül két úgynevezett „tömeges baleseti egység” is kitelepül, melyek mobil ellátóhelyként működhetnek. A rendezvény egészségügyi biztosítása a lakosság mentőellátását nem érinti, hiszen a versenyt az Országos Mentőszolgálat a plusz kapacitásával, tartalék járműveivel és szabadnapos dolgozóival biztosítja. A Forma-1 magyar mentői évről évre dicséretet kapnak azon a versenyt megelőző tesztvizsgán, amelyen a mentőellátás szakszerűségét, a csapatmunka gördülékenységét és a gyorsaságot mérik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékesei.”

A rend őrei sem tétlenkednek – Lesz ott rend!

Idén a magyar rendőrök munkáját szlovák, román, osztrák és lengyel hatóságok is segítik. Az ő feladatuk elsősorban a külföldi vendégek problémáinak kezelésében való segítségnyújtás, tájékozódásuk könnyítése, okmányaik és járműveik ellenőrzése.
A sportrendezvényre egyaránt nagy számban érkeznek hazai és külföldi látogatók, amely a település és a környék forgalmát erősen terheli. Éppen ezért kérik a mogyoródi lakosokat, hogy gépkocsival csak akkor induljanak el lakásukból, ha az feltétlenül szükséges, illetve a szokásosnál nagyobb türelemmel és toleranciával közlekedjenek.

A versenypálya körüli és az odavezető utakon a versenyt érintő minden napon – csütörtök reggeltől hétfő reggelig – megállási tilalom lesz érvényben. A szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja, azokat csak a szabálysértési bírság, illetve a szállítási költség kifizetése után kaphatják vissza a tulajdonosok.

illusztráció: police.hu

A rendezvény ideje alatt a következő, főbb forgalmi rend-változásokra számíthatnak:

  • Szilasligeten, a József Attila úton egészen a 3-as számú főútig kétirányú forgalom lesz érvényben, de a délutáni órákban előfordulhat, hogy csak a versenypálya felől kifelé közlekedhetnek járműveikkel.
  • Mogyoródon, a Gödöllői úton és a Dózsa György úton – amíg a forgalom engedi – szintén kétirányú lesz a forgalom, viszont a Mázsa tértől a Dózsa György út irányába a délelőtti órákban csak a versenypálya felé, délután csak onnan kifelé haladhat a forgalom. (A versenypályára való gyors kijutást buszjáratok segítik!) A fenti utakra becsatlakozó utcákban forgalomszervezés nincs!
  • A Kerek-tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton délelőtt egy irányba – csak a főbejárat felé -, délután szintén egy irányba, a Kerek tó felé lehet majd közlekedni.
  • Az M3-as autópálya 19.200-as méterszelvényében lévő kihajtótól a Kerek tóhoz csak egy irányba, befelé lehet közlekedni. Vasárnap – a futamot követően – az autópálya felhajtó felé Budapest irányába és az ideiglenes kihajtón keresztül – M3 autópálya Gödöllő csomóponton keresztül – M31-es autópálya (díjmentesen használható) – közlekedhetnek Budapest felé.
  • Az Autós Mozi camping és a Szilasligeti buszforduló között a forgalom mindvégig kétirányú lesz, viszont a Hungaroring főbejárata és a Szilasligeti buszforduló között, a főbejárat felől (7-es és 6-os kapu felé) egy irányba haladhatnak gépjárműveikkel délután 15 óráig, ezt követően megfordul a forgalmi rend.

Tovább is van…..

  • A versenyt követően a Super Gold belső parkolóból a 7-es kapu és a Hungaroring főbejárata között egy irányban (főbejárat felé) közlekedhetnek, valamint a 7-es kapun keresztül Kerepes-Szilasligeten át a 3-as főút irányába.
  • A Mogyoród HÉV átjárótól a versenypálya felé a 2-es kapuig a délelőtti órákban, délután kifelé szintén egy irányú lesz a forgalom.
  • A versenyt követően a 8-as és 7-es kapu közötti Gratis 1 parkolóból Csömörön keresztül haladhatnak a főváros irányába.
  • Vasárnap, a versenyt követően lezárásra kerül a Kerek tótól a Mogyoród, Templom tér irányába vezető útszakasz. Ebben az időszakban kizárólag a gyalogos forgalom haladhat a Templom tér, illetve a Dózsa György út irányába, ahonnan a menetrend szerinti buszjáratok indulnak vissza a fővárosba, valamint a mogyoródi HÉV állomáshoz.
  • A Kerek tótól a versenyt követően két irányba lehet közlekedni. Egyrészt az M3-as autópálya felé haladhatnak, valamint a víztorony irányba, Szilasliget felé. A víztoronynál Mogyoródra a bejutási lehetőség biztosított, a Pince sor-Somlói út útvonalon keresztül. Így a Mogyoród, Fóti útra juthatnak el az autósok.

2018. július 26. és július 29. között a versenypálya közelében ideiglenes rendőrőrs működik,

melynek elérhetőségeit a www.police.hu oldalon a későbbiekben teszik közzé. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy akik a következő napokon a verseny helyszínére indulnak, tájékozódjanak az aktuális közlekedési helyzetről és a bevezetett forgalomkorlátozásokról a rendőrség internetes oldalán, a Forma-1 menüpont alatt kiadott közleményekben. A pálya környékén lévő parkolók felé vezető utakon vegyék figyelembe a rendőrök jelzéseit és a kihelyezett táblák útmutatásait!

Élet a Forma 1 alatt – mikor merre zöld a lámpa?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük