Sorting by

×

A „belvárosi értelmiség” azt hiszi, hogy a vidéki ember hajnalban kel, este a tyúkokkal fekszik, kocsmában issza el a pénzét….

Nem az első alkalom az életemben, amikor nem értek egyet TGM-mel, s vélhetően nem is az utolsó. A felháborodását értem, a szándék nemes, de a cél, amit elérhet vele minden csak nem célravezető! – reagálta Holoda Attila, az Orbán-kormány egykori energiaügyi helyettes-államtitkára az ATV bojkott-felhívásra, és a belvárosi értelmiség felháborodására. 

Háttér

Április 30-án véglegessé vált, hogy a Karc FM a 2 millió ember elérésére is alkalmas, ingyenes frekvencián 10 éven át szólhat, de a jogosultságot a Médiatanács további 7 évvel meghosszabbíthatja. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az egyedüliként pályázatot benyújtó Karc FM Média Kft.-t hirdette ki nyertesnek a Budapest 95,3 MHz körzeti frekvencia -ex Klubrádió-  közösségi jellegű használatára kiírt pályázaton.

 

értelmiség

TGM levele

Azt javaslom, hogy a bármilyen értelemben ellenzékiek vagy függetlenek vagy pártatlanok (ez három külön kategória) egységesen bojkottálják az ATV csoport minden médiavállalkozásának minden adását. Az ott dolgozó újságírók és más munkatársak lehetőleg mondjanak föl.

Holoda Attila közösségi oldalán írta le véleményét a fentiekről:

“Nem az első alkalom az életemben, amikor nem értek egyet TGM-mel, s vélhetően nem is az utolsó. A felháborodását értem, a szándék nemes, de a cél, amit elérhet vele minden csak nem célravezető! Én vidéki vagyok, még ha az életem egy részét a fővárosban is töltöm, de vidéken élek.

A vidék Magyarországa nem most veszítette el a Klubrádiót, hanem sokkal, de sokkal régebben. Mindazok, akik Budapest környékén élnek, hajlamosak összekeverni saját kivételezett helyzetüket azokéval, akik eleve ki lettek zárva – nem most, már évek óta – abból, hogy körzetileg a fővároshoz köthető adókat hallgassanak.

A vidéki érdeklődő értelmiség, köztük én is, már régóta csak internetes rádión éri el a Klubrádiót, számunkra semmi nem változott. Tudom, ezt itt, az ország szívében nem sokan fogják érteni, de igyekszem elmagyarázni. Nekik, ott vidéken nincs más, ahonnan, akárha irányítottan is, vagy éppen csöpögtetve is, de az igazság magvai eljuthatnak, csak és kizárólag az ATV.

Miközben a most hirtelen erkölcs bajnokává avanzsált „belvárosi értelmiség”

okkal-joggal ostorozni kezdi azokat, akik mégis be merészelnek menni az ATV stúdiójába, mert nahát, meg mégis, meg „megbocsáthatatlan”, meg hű, meg ha…, na éppen ők azok, akik azért állítják folyamatosan és joggal pellengérre a pártokat, akik „nem mennek le vidékre”, „nem talpalnak házról házra”, „nem építenek ki vidéki hálózatot maguknak”, mert el kell érni a vidéki választót. Jogos. Jogos? Próbálta már bármelyikük is? Uszították már rá a kutyát, mint kéretlen látogatóra vidéken? Ja, persze.

A nagyvárosi fotelból ez is olyan idillinek látszik, mint azt hinni, hogy a vidéki ember hajnalban kel, este a tyúkokkal fekszik, kocsmában issza el a pénzét, színházba nem jár, néha megveri az asszonyt, mert berúgott a falusi búcsúban, vasárnap ünnepi ruhát húz és elmegy a templomba…

Orbán tudja,

hogy a vidéki választók (meg a határon túli, akikhez szintén csak ő jut el!) tudják neki megnyerni a választást, ezért lett létrehozva KESMA a maga letarolt médiapiacával. A vidéki ember, olykor megszokásból, olykor tradícióból a megyei lapot vásárolja. Ha onnan Orbán folyik, meg a sikerpropaganda, akkor azt nyeli be. Persze, legyint néha, hogy

„á, ezek a pesti politikusok folyton csak hazudnak, mind egyforma!”,

de a naponta hallott, olvasott hazugságok csak beleégetődnek a retinájukba, egy idő után ez válik számukra igazsággá. Szomorú igazsággá, de ha ez van, hát ez van.

Na, éppen nekik juttat el az ATV révén valamennyi ellenzéki hangot, valami mást is, mint amit a KESMA és az MTV az arcukba tol. Akinek van rá füle, meghallja. Akinek nem tetszik az, ahogyan most van, az talán még el is gondolkozik rajta. De legalább kap valamit a másik Magyarországból, a hazugságon túli véleményekből, a mások nézőpontjából.

És ezt vegyük most el tőlük, ugye? Logikus, mi? Nem….

Csúnya vicc, de ide illik:

A Télapó Etiópiába megy, hogy az ottani gyerekeket is megajándékozza. Jön a is szokásos nevelő célzatú kérdés: „Na, gyerekek! Ebédeltetek rendesen?” Mire a kicsit csalódott, értetlen válasz: „Nem.” Amire a szokásos, szintén nevelő célzatú válasz: ”Hát akkor bizony, csokoládét sem kaptok!”

TGM most arra szólít fel, hogy vegyük el még a csokit (ATV) is azoktól, akiknek nem jut ebéd (Klubrádió) sem már régen.

Baj, ha nem tudok vele egyetérteni? És ezért fogok én nyilatkozni mindkét adónak ezután is. Ha meghívnak ezek után is.
Ui.: És most lehet fanyalogni itt is, ki fogom bírni.”

Forrás

értelmiség

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “A „belvárosi értelmiség” azt hiszi, hogy a vidéki ember hajnalban kel, este a tyúkokkal fekszik, kocsmában issza el a pénzét….

  • 2021.05.06 - 11:55
    Közvetlen hivatkozás

    Én nem fogok fanyalogni !
    Szeretném a véleményét még több fórumon hallani.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.