A napi koronavírus-infó Dél-Koreából – Kínában a maszk-dealerekre halálbüntetés vár!

Eugenia S. Lee, Koreában élő író, újságíró napi rendszerességgel számol be közösségi oldalán a koronavírus-helyzetről.

A napi koronavírus infó: 2020 02 06 Dél-Korea 22:14

Négy új betegünk lett ma, itt Koreában. Ebből három másod, illetve harmad fertőzött koreai, és egy kínai, ő három hete érkezett, szállodában, itt-ott volt, de nem vette fel a járványügy telefonját. Még 25 ilyen kínai van, aki nem reagál. Elkezdte keresni a rendőrség, tegnap meg is találták, megvizsgálták, beteg. Turista, nem itt él.
Kínából, a friss adatokon túl az a hivatalos hír érkezett, hogy egy ember úgy lett beteg, hogy egy akkor még tünetmentes, de már beteg nő mellett állt az egyik bevásárlóközpont zöldség pultjánál 15 másodperc(!) ideig. Maszk egyikükön sem volt. Térfigyelő kamera vette fel az eseményt, az illető semmilyen más beteggel nem került kapcsolatba.

A Japán cruise-on már húsz beteg van,

azt mondják, hogy egy-egy ilyen hajó úgy viselkedik, mint egy Petri csésze. Annyiban talán más, hogy kiugróan magas a hetven év feletti utasok száma. A kínaiak hirtelen módosították a gyanús esetek számát 250.000-re, mert csak. Uhán város betegség görbéje egyenletessé vált, az azt jelenti, hogy stabilan ugyanannyian betegszenek, és halnak meg minden nap. Más régiókban viszont csak most kezdődik a járvány. Tegnapról mára van eddig a legtöbb halott, és a legtöbb új beteg is Kínában. Koreában, Japánban, Szingapúrban, Thaiföldön, Vietnámban stb. még csak most fog elkezdődni a járvány, azt mondják.

Itt megváltoztatták a vírus teszt elvégzésének feltételeit,

már nem érdekes, hogy járt – e valaki külföldön vagy sem, ha gyanús, akkor elvégzik a tesztet. Viszont az új, 6 órás teszt itt Koreában már két betegnél is negatív eredményt hozott elsőre, tehát többször kell ismételni a valós eredmény érdekében.

Kínai dealerek ólálkodnak készpénzzel megrakott táskákkal a kisebb maszk gyárak körül, próbálják megvásárolni sokszoros áron a gyártótól, hazaviszik, állítólag egy-egy sikerült fuvaron dollár százezreket keresnek.

Itt tegnaptól minden maszk gyártónak kötelező leadnia direkt a kormány illetékes hivatalába az aznapi termelés, és eladás adatait,

Kína némiképp brutálisabb, ott halálbüntetés jár a maszkkal, kézfertőtlenítővel való visszaélésért.

Kiterjesztették Kínában a lakáselhagyási tilalmat,

ahol ez érvényes, ott két naponta egyszer, egy ember hagyhatja el a lakást bevásárolni, de azt is ellenőrzés mellett. A kiterjesztett lakáselhagyási tilalom 150 millió embert érint, én személy szerint elképzelni sem tudom, hogy ezt hogy tudják betartatni, de biztos van rá mód. Furcsa volt hallani, hogy Kína lakosságának jelentős része még csak nem is tud arról, hogy bármilyen járvány lenne az országban. Nyilván, ez az ország hatalmas méretei okán van így.

Nálunk, a maszk kontra nem kell maszk kérdés eldőlt,

az a tudósok, orvosok, és az állam közös álláspontja, hogy maszk, kézmosás, arcmosás, fogmosás gyakran. Ez így együtt segít, hogy a megbetegedéshez szükséges nagy mennyiségű vírus egyszerre kisebb valószínűséggel kerüljön a szervezetbe. Nagyon sok óvodában, általános, és középiskolában nincs tanítás, ezt a helyi önkormányzatok döntik el, a járvány megelőzése érdekében. Központi intézkedés itt ilyen tekintetben még nincs. A sok ember egy helyen típusú rendezvények jóformán maguktól maradnak el, nincs rájuk érdeklődő. A kül- és belföldi utazások mértéke egyelőre 20% körüli visszaesést mutat. A PET palackok alapanyaga is Kínából jönne, de nemigen jön, úgyhogy ott is van probléma. Mi ebből egyelőre semmit sem érzünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük