Hát megválasztották – legyenek vele buldogok… De azért az mégiscsak elképesztő, amiről a HVG írt: „párttársai szerint sokat tett a korrupció ellen”…

Kudarcot vallott

a nagy „balos összeesküvés”: hiába volt minden fogadkozás. Megválaszthatják még azokat is, akikről a „viták elkerülése érdekében” nem szavaztak.

A dolgok folyása szempontjából oly mindegy, ki hányadik alelnök vagy hasonló – csupán szimbolikus jelentősége lett volna a „vétónak”, ha sikerül. De nem sikerült.

Az EU csúcsvezetői minden bizonnyal a néppárti-szocialista-liberális-zöld összefogásból kerülnek ki – nem elég ez..?

Nem bizony!

Fontos lett volna, hogy a fideszes bűnszervezetből senki se juthasson tisztséghez. Járóka Lívia megválasztására egy ideig még lehetett azt mondani, hogy baleset – de most már nem lehet.

Innen nézve természetes a nem fideszes magyar képviselők magatartása: nem adhatták szavazatukat olyan emberekre, akiket bűnszervezet tagjainak – itt mindegy, hogy bel- vagy kültagoknak – gondolnak. Nem viselkedhettek annyira magyar- és Európa-ellenesnek.

„Természetes” persze emiatt a fideszes hőbörgés is: úgy értem, a Fidesz természetéből, a tökéletes gátlástalanságból következik. De azért akadhatott volna legalább egy újságíró, aki megkérdezi, netán utána is jár: hát a fideszesek hogy szavaztak például „Gyurcsánynéról”..?

De persze mindegy, nem is érdekes.

Mindannak, ami történt, igazából talán csak egyetlen szempontból van jelentősége: nincs, nem maradt semmi remény arra, hogy a Fideszt kihajítsák a Néppártból. És arra sincs remény, hogy ezt – bár erejük megvolna hozzá – a szocialista-liberális-zöld összefogás kikényszerítse.

A negyedik alelnök megválasztása azt üzeni: a Néppárt a többiek közönyétől kísérve áldását adja arra – vagy legalábbis tudomásul veszi –, hogy Orbániában a korrupció elleni küzdelemre szánt pénzeket is ellopják. Bár az egyáltalán nem biztos, hogy csak Orbániában, hiszen vannak még a Fideszhez hasonló „pártok” az EP-ben – például Salviniék, Berlusconiék…

Mit is mondott a Megáll az időben Őze Lajos..?

„Még a szar is le van szarva.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét