Connect with us

Bulvár

Velős-csülkös pacal, Szent Péter hal és székelykáposzta – A Németh-család nem marad éhen

Megosztás

Németh Szilárd az ünnep alkalmából bevonul a konyhájába tenni-venni, de mivel érző szívű keresztény Fidesz-alelnök, megosztja követőivel, hogy mi kerül a családi asztalra a húsvéti ünnep alatt. Ráadásként egy echte „szilárdos” recepttel is előrukkol népe örömére…..

Megosztás

Németh Szilárd az ünnep alkalmából bevonul a konyhájába tenni-venni, de mivel érző szívű keresztény Fidesz-alelnök, megosztja követőivel, hogy mi kerül a családi asztalra a húsvéti ünnep alatt. Ráadásként egy echte „szilárdos” recepttel is előrukkol népe örömére…..

A „kis színes”….

„A Mandiner a családi húsvéti menüről kérdezett. A kedves olvasókkal az erre az alkalomra készülő rakott krumpli receptjét is megosztom….

Az ígéretet azon nyomban tett követte, de nem csigázom tovább a Németh-receptre éhes közt:

  • „Nagypénteken Szent Péter hal, petrezselymes burgonyával és citromos vajmártás kerülhet az asztalra.
  • Nagyszombaton bográcsban készült velős, csülkös pacallal készülhet Németh Szilárd; ezt különösképpen a férfiaknak ajánlja. A húsvéti rakott krumplit (elkészítésének módját lentebb olvashatják), a milánói makarónit pedig főképp az asszonyoknak, gyermekeknek ajánlja.
  • Húsvétvasárnap csirkekocsonya kerülhet az ünnepi asztalra, „ahogy Márai Sándor szerette”, valamint székelykáposzta.
  • Húsvét hétfőn a szendvicseké (tapasoké, bruschettáké) lehet a főszerep – méghozzá nyúlmájpástétomos, snidlinges juhtúróhabos, paradicsomsalátás, sonkás tojáskrémes, padlizsánkrémes feltételekkel. Melléjük Rákóczi túrós pohárkrémmel, házi sportszelettel, illetve tepertős pogácsával is készülhet a Fidesz alelnöke.”

-idézi a portál a Fidesz-alelnököt.

Szokásától eltérően nem emlékezett meg az alapanyagok jótékony küldőiről a politikus-szakács, egyszerűen csak „logóval a fotós felé” pakolta a cuccost. Még az is lehet, hogy a „háborús inflációnak” köszönhetően saját büdzséből fedezte?

… és a várva várt….

  • „Másfél kilogramm (kg) krumplit meghámozok, vékonyra szeletelem, a felét a kivajazott tepsi aljára halmozom, sózom, borsozom.
  • A fél kg. nyers füstölt sonkát felkockázom, majd a krumplira szórom.
  • Egy csomó medvehagymát és egy nagy fej lilahagymát apróra metélek, megy a sonkára.
  • Jön rá a felszeletelt tíz félkeményre főzött (hatperces) tojás, sózom, borsozom; majd a krumpli másik felével befedem.
  • Hat deciliter (dl) tejszínt elkeverek hat dl. tejföllel és némi sóval, majd ezzel nyakon öntöm, s máris mehet a 120 fokra előmelegített sütőbe három óra hosszára.
  • Negyedóra pihentetés után tálalható, nálunk az asszonyok és a gyerekek kovászos uborkával falják be.”

Mindez félig megéve: attól tekintsünk el, hogy a menüben ez a tétel szombatra van előirányozva, biztosan más alkalommal fotózták.

fotó: Németh Szilárd facebook oldala

 

Szerző