Bulvár
Velős-csülkös pacal, Szent Péter hal és székelykáposzta – A Németh-család nem marad éhen
Németh Szilárd az ünnep alkalmából bevonul a konyhájába tenni-venni, de mivel érző szívű keresztény Fidesz-alelnök, megosztja követőivel, hogy mi kerül a családi asztalra a húsvéti ünnep alatt. Ráadásként egy echte „szilárdos” recepttel is előrukkol népe örömére…..
Németh Szilárd az ünnep alkalmából bevonul a konyhájába tenni-venni, de mivel érző szívű keresztény Fidesz-alelnök, megosztja követőivel, hogy mi kerül a családi asztalra a húsvéti ünnep alatt. Ráadásként egy echte „szilárdos” recepttel is előrukkol népe örömére…..
A „kis színes”….
„A Mandiner a családi húsvéti menüről kérdezett. A kedves olvasókkal az erre az alkalomra készülő rakott krumpli receptjét is megosztom….„
Az ígéretet azon nyomban tett követte, de nem csigázom tovább a Németh-receptre éhes közt:
- „Nagypénteken Szent Péter hal, petrezselymes burgonyával és citromos vajmártás kerülhet az asztalra.
- Nagyszombaton bográcsban készült velős, csülkös pacallal készülhet Németh Szilárd; ezt különösképpen a férfiaknak ajánlja. A húsvéti rakott krumplit (elkészítésének módját lentebb olvashatják), a milánói makarónit pedig főképp az asszonyoknak, gyermekeknek ajánlja.
- Húsvétvasárnap csirkekocsonya kerülhet az ünnepi asztalra, „ahogy Márai Sándor szerette”, valamint székelykáposzta.
- Húsvét hétfőn a szendvicseké (tapasoké, bruschettáké) lehet a főszerep – méghozzá nyúlmájpástétomos, snidlinges juhtúróhabos, paradicsomsalátás, sonkás tojáskrémes, padlizsánkrémes feltételekkel. Melléjük Rákóczi túrós pohárkrémmel, házi sportszelettel, illetve tepertős pogácsával is készülhet a Fidesz alelnöke.”
-idézi a portál a Fidesz-alelnököt.
Szokásától eltérően nem emlékezett meg az alapanyagok jótékony küldőiről a politikus-szakács, egyszerűen csak „logóval a fotós felé” pakolta a cuccost. Még az is lehet, hogy a „háborús inflációnak” köszönhetően saját büdzséből fedezte?
… és a várva várt….
- „Másfél kilogramm (kg) krumplit meghámozok, vékonyra szeletelem, a felét a kivajazott tepsi aljára halmozom, sózom, borsozom.
- A fél kg. nyers füstölt sonkát felkockázom, majd a krumplira szórom.
- Egy csomó medvehagymát és egy nagy fej lilahagymát apróra metélek, megy a sonkára.
- Jön rá a felszeletelt tíz félkeményre főzött (hatperces) tojás, sózom, borsozom; majd a krumpli másik felével befedem.
- Hat deciliter (dl) tejszínt elkeverek hat dl. tejföllel és némi sóval, majd ezzel nyakon öntöm, s máris mehet a 120 fokra előmelegített sütőbe három óra hosszára.
- Negyedóra pihentetés után tálalható, nálunk az asszonyok és a gyerekek kovászos uborkával falják be.”
Mindez félig megéve: attól tekintsünk el, hogy a menüben ez a tétel szombatra van előirányozva, biztosan más alkalommal fotózták.
Szerző
Friss
- Infrafűtés szakértő: a jelen és jövő szakmája – Összeszedtük, miért éri meg
- Juhász Péter nyerte a belvárosi előválasztást
- Koraestig kellett várni, de megérte: itt a nap képe!
- Zsinati bíróság vár Balog Zoltánra
- Meghalt Azahriah menedzsere, Ferich Balázs – Legyen könnyű neki a föld….
- Gyerekkórus a CPAC-dzsembori előzenekara, avagy hogy kerülnek a srácok egy politikai rendezvénnyel kapcsolatba?
- Közlöny van róla, de nem pont úgy, ahogy beígérték: ingyen venne fel készpénzt a postán? Majd jövőre!
- Perintfalvi Rita a noÁr mozgalom önfelfüggesztéséről
- Állami segítség a kiégett Hotel Silvanusnak!
- Hogy is lesz a mi lesz a…? – Szombaton hivatalosan is elstartol a választási kampány