Aki azt hiszi, hogy a nemzet Mészárosa öncélúan vallott magánéletéről, az iszonyú nagyot téved! - Milliárdokat keresett vele! - Városi Kurír

Sorting by

×

Aki azt hiszi, hogy a nemzet Mészárosa öncélúan vallott magánéletéről, az iszonyú nagyot téved! – Milliárdokat keresett vele!

Biztosan sokak érdeklődésére tarthatott számot, -bevallva, vagy sutyiban- hogy Mészáros Lőrinc szakítva “egy élet szokásával” összeszedett interjúban beszélt a sok találgatást megélt magánéletéről és céges ügyleteiről is az Indexnek. Azok lényegesen kevesebben lehettek, aki olvastak a sorok között és a bulvársztori, meg a szájba rágott propagandaszöveg mellett sejtették, hogy másról is lehet szó.

Hirdetés

Megszólalt és kilőttek cégpapírok

Nem kellett sok hozzá, hogy a tőzsde is reagáljon a leggazdagabb magyar mai kitárulkozására! Mészáros Lőrinc Várkonyi Andreával tervezett házassága mellett tőzsdei cégéről is beszélt – meg is lett az eredménye! – írta a Blikk. A Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó többségi érdekeltségében álló Opus Global Nyrt. részvények kilőttek azt követően a budapesti értéktőzsdén, hogy a leggazdagabb magyar üzletember interjút adott az Indexnek.

Az Opus részvénye a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a kereskedés reggeli kezdetén még alig 233 forintot értek darabonként, most, a cikk készültének időpontjában 247,5 forintért jegyzik a papírt (a részvény egyébként ma már járt a 255 forintos magasságban is).

varosikurir m
Forrás: Budapesti Értéktőzsde/Blikk

Opusom, Te drága….

“…az Opus egy tőzsdei cég, én pedig egy vagyok csak a részvényesek között. Jóllehet a részvények többségével én rendelkezem, befolyásom a napi ügymenetre nincs. Az az igazgatóság dolga. Engem ugyanolyan jogok illetnek meg, mint a többi részvényest. Ami a jelenlegi részvényárfolyamot illeti, a 2017-es, 760 forintos rekordszinthez képest valóban alacsony, a tavaly márciusi, a világjárvány okozta tőzsdei zuhanáskor prognosztizált 129 forintos mélyponthoz képest viszont magas, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a visszapattanás mértéke a többi részvényhez képest az Opus-papírok esetén magasabb volt. Most azt gondolom, a piacnak 350 forintra kellene áraznia a papírunkat.”

-mondta Mészáros.

Mit is jelent az, hogy a papír értéke reggel óta 14,5 forinttal emelkedett darabonként?

Az üzletember részben saját nevében, részben érdekeltségébe – illetve családi érdekeltségébe – tartozó cégein keresztül a pakett 62,51 százalékát birtokolja, a BÉT közlése szerint összesen 438 630 595 darab részvényt. Ha azt vesszük, hogy az árfolyam alig fél nap alatt részvényenként 14,5 forintot emelkedett, az azt jelenti, hogy a Mészáros-féle részvénycsomag péntek kora délután összesen

6 360 143 627 forinttal,

vagyis az aprót nem számolva

6,3 milliárddal

ér többet, mint ugyanaznap reggel – számolt utána a Blikk.

 

mészáros

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Aki azt hiszi, hogy a nemzet Mészárosa öncélúan vallott magánéletéről, az iszonyú nagyot téved! – Milliárdokat keresett vele!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.