A nemzet feljelentője, Tényi István áldásos tevékenységének köszönhetően már a Nemzeti Adatvédelmi és információs Hatóság is kénytelen volt kijönni a fényre egy állásfoglalással az OLAF kontra Tiborc ügyben. Ugye nem kétséges, ki mellé állt Péterfalvi Attila?
[mnky_ads id=”10551″]

Péterfi Atilla állásfoglalása szerint

Az Elios ZRT uniós refinanszírozásban elvégzett közvilágítás munkáival kapcsolatos és az ott tapasztalt szabálytalanságokat is tartalmazó OLAF jelentés nem hozható nyilvánosságra mert sértené a nyomozás érdekeit.

“Az OLAF vizsgálata 35 közvilágítási projektre vonatkozott, a szervezet főigazgatója 17 esetben tett ajánlást büntetőeljárás megindítására. A Pest Megyei Főügyészség 2018. január 22-én indította el a nyomozást, ezt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le. A Legfőbb Ügyészség arról is tájékoztatást adott, hogy az OLAF megállapításainak teljes körű nyilvánosságra hozatala a bűncselekmények üldözésének érdekeit sértené. (Forrás: Magyar Idők)”

[mnky_ads id=”10552″]
Hogy van az, hogy Péterfalvi Attilának mindig sikerül valahogy kormányközelben hallgatnia, lásd a 4-es metró ugyancsak OLAF jelentésének nyilvánossá tétele, amikor meg sem szólalt, nem úgy mondjuk a Migration Aid illetve a Szcientológus egyház adatkezelési ügyében ahol igyekezett – két esetben – szinte azonnal a törvény teljes szigorát követelni, illetve helyeselni.

És ha már itt tartunk, – kérdezem én a laikus – miért kell kivárni, ameddig valaki hivatalosan is be- és feljelenti a legújabb listázót a Figyelőt, miért nem mehet legalább egy interjúbanez elé a jó közszolga, miért nem mondja ki – persze ha gondolja szalonképesebben – hogy a hányinger gyötri a Schmidt Mária – Lánczi Tamás tandem “munkásságától“, talán azért nem, mert nincs is hányingere, éppen ellenkezőleg?

Cseppet sem titkos záradék

Történik mindez abban az országban, ahol 1990 óta minden kormány – ahogy alighanem a negyedik Orbán-kormány is – megakadályozta az úgynevezett ügynök-akták nyilvánossá tételét.

Szinte valamennyi demokratikus és illiberális kormány csak arra tartotta jónak ezeket a múltunkat behálózó névsorokat, hogy féken tartsa velük paranoiája közepette ellenségnek vélt ellenfeleit. Márpedig ha megszűnne az ezek köré a dokumentumok köré szőtt ragacsos, ócska pókháló, odalenne egy mocskos fegyver.
[mnky_ads id=”10553″]
Kapcsolódó

Orbán veje hazudott arról, hogy az OLAF nem akarta meghallgatni

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét