A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság és Péterfalvi Attila Orbán veje mellé állt

A nemzet feljelentője, Tényi István áldásos tevékenységének köszönhetően már a Nemzeti Adatvédelmi és információs Hatóság is kénytelen volt kijönni a fényre egy állásfoglalással az OLAF kontra Tiborc ügyben. Ugye nem kétséges, ki mellé állt Péterfalvi Attila?

Péterfi Atilla állásfoglalása szerint

Az Elios ZRT uniós refinanszírozásban elvégzett közvilágítás munkáival kapcsolatos és az ott tapasztalt szabálytalanságokat is tartalmazó OLAF jelentés nem hozható nyilvánosságra mert sértené a nyomozás érdekeit.

“Az OLAF vizsgálata 35 közvilágítási projektre vonatkozott, a szervezet főigazgatója 17 esetben tett ajánlást büntetőeljárás megindítására. A Pest Megyei Főügyészség 2018. január 22-én indította el a nyomozást, ezt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le. A Legfőbb Ügyészség arról is tájékoztatást adott, hogy az OLAF megállapításainak teljes körű nyilvánosságra hozatala a bűncselekmények üldözésének érdekeit sértené. (Forrás: Magyar Idők)”

Hogy van az, hogy Péterfalvi Attilának mindig sikerül valahogy kormányközelben hallgatnia, lásd a 4-es metró ugyancsak OLAF jelentésének nyilvánossá tétele, amikor meg sem szólalt, nem úgy mondjuk a Migration Aid illetve a Szcientológus egyház adatkezelési ügyében ahol igyekezett – két esetben – szinte azonnal a törvény teljes szigorát követelni, illetve helyeselni.

És ha már itt tartunk, – kérdezem én a laikus – miért kell kivárni, ameddig valaki hivatalosan is be- és feljelenti a legújabb listázót a Figyelőt, miért nem mehet legalább egy interjúbanez elé a jó közszolga, miért nem mondja ki – persze ha gondolja szalonképesebben – hogy a hányinger gyötri a Schmidt Mária – Lánczi Tamás tandem “munkásságától“, talán azért nem, mert nincs is hányingere, éppen ellenkezőleg?

Cseppet sem titkos záradék

Történik mindez abban az országban, ahol 1990 óta minden kormány – ahogy alighanem a negyedik Orbán-kormány is – megakadályozta az úgynevezett ügynök-akták nyilvánossá tételét.

Szinte valamennyi demokratikus és illiberális kormány csak arra tartotta jónak ezeket a múltunkat behálózó névsorokat, hogy féken tartsa velük paranoiája közepette ellenségnek vélt ellenfeleit. Márpedig ha megszűnne az ezek köré a dokumentumok köré szőtt ragacsos, ócska pókháló, odalenne egy mocskos fegyver.

Kapcsolódó

Orbán veje hazudott arról, hogy az OLAF nem akarta meghallgatni

 

 

 

 

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük