A Nemzeti Pedagógus Kar azt üzente….

A Nemzeti Pedagógus Kar honlapján közölte: első körben tesztelésre javasolja a 60 év feletti oktatási dolgozókat, a valamilyen betegséggel küzdőket, a gyógypedagógiai intézményben dolgozókat.

Továbbá!

Az utazó pedagógusokat, akik 6 és 8 évfolyamos gimnáziumban dolgoznak, a szakmai gyakorlatok oktatóit, illetve az óvodában nevelési-oktatási tevékenységet végzők mellett az egyéb alkalmazottakat az elsőkörben kell tesztelni szerintük.
Fontosnak tartanák, hogy az egész országban egységes, egyszerűsített eljárás legyen az intézményekben és a munkájuk ellátása közben a Covid-fertőzést elkapó alkalmazottak 100 százalékos táppénz térítést kapjanak.
Javasolják, hogy amennyiben az iskola és a pedagógus meg tudja oldani, akkor a nem beteg, de például karanténban lévő pedagógusok küldhessenek otthonról tananyagot, illetve online órát tarthassanak.
Egyúttal üdvözlik, hogy lebonyolítják a középiskolákban a szóbeli érettségiket, megrendezik a tanulmányi versenyeket és lehetőség lesz a kiscsoportos konzultációkra is.

 

A Nemzeti Pedagógus Kar

A Nemzeti Pedagógus Kar az állami és önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben pedagógus-munkakörben közalkalmazottként foglalkoztatottak önkormányzattal rendelkező köztestülete. A Kar tagja az a pedagógus, aki az állami és önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben pedagógus-munkakörben történő foglalkoztatásra szóló kinevezést kapott. A Kar a feladatait országos szervei, továbbá a megyékben és a fővárosban működő területi szervei útján látja el. A Kar az e törvényben és a Kar alapszabályában meghatározott módon és feltételek szerint tagozatokat alakíthat. A Nemzeti Pedagógus kar fő feladata, hogy ellenőrzi a közösségi szolgálat szervezését, valamint működteti az ehhez kapcsolódó tanácsadó és információs rendszert, véleményezési és javaslattételi jogot gyakorol a köznevelést és pedagógusképzést érintő jogszabályok megalkotása és módosítása során, megalkotja Alapszabályát, valamint a Pedagógusok Etikai Kódexét, mely dokumentumok a Kar működésének jogi kereteit biztosítják. A Kar partneri kapcsolatra léphet más szakmai szervezetekkel.”

 

<<<Friss hírek!>>>

 

Tavasszal történt

“A módosított nemzeti alaptanterv szeptemberi bevezetését nem halasztják el – jelentette ki az Maruzsa Zoltán államtitkár, aki úgy látja, hogy a pedagógusoknak a jelen helyzetben több szabadideje van, így van lehetőségük elvégezni az alaptantervvel kapcsolatos feladatokat.(Inforádió/Aréna)”

Bővebben:

Nemzeti Pedagógus Kar

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük