A Nemzetközi Oltóközpont meghátrált - indul a pénzvisszautalás - Városi Kurír

Sorting by

×

A Nemzetközi Oltóközpont meghátrált – indul a pénzvisszautalás

A Nemzetközi oltóközpont a változó jogi környezethez igazodva visszautalja a teljes befizetett összeget minden érintettnek, aki befizetett náluk egy nem távoli jövőbeli fizetős oltásra. Ugyanakkor továbbra is mindent megtesznek azért, hogy oltással segítsék a koronavírus-járvány elleni védekezést – áll nyilatkozatukban, vette észre a Blikk.

Hirdetés

Hogy is van ez?

„Vannak helyzetek, amikor a szűkebb értelemben vett szervezési szempontokat felülírja az élet. Most ez történt. Bár eddigi rendszerünket egy szakmai logika mentén építettük fel, be kell látnunk, hogy az a továbbiakban meglévő formájában nem tartható fenn”

– ismertette a döntés hátterét Kámány Roland, a Nemzetközi Oltóközpont Kft. ügyvezetője.

Ugyanakkor ez az kezdeményezés 2020 augusztusában született. A mai nappal az időközben változó jogi környezetre reagálva eddigi formájában megszüntetik az előregisztrációt. Egy héten belül minden érdeklődőnek visszafizetik az előfoglalás díját, és a továbbiakban efféle anyagi ösztönzők nélkül kezelik a várólistát, amit egyben lezárnak, tehát nem bővítenek tovább – olvasható A Nemzetközi Oltóközpont Kft. sajtóközleményében.

A vezető végül üzent az eddigi előregisztrálóknak,

megköszönve támogatásukat és felhívva figyelmüket az állami rendszerre is:

„Mindenkinek nagyon-nagyon hálásak vagyunk, akik kitartottak mellettünk és megtartották az előfoglalási jogukat. Ezért bár visszautaljuk az összegeket, a listát megtartjuk, és ha vakcinához jutunk, a jelenlegi sorrendben fogjuk értesíteni a pácienseket. Így tehát gyakorlatilag mindenki megtarthatja az előfoglalási jogát. Mindenkit arra kérünk – és kértünk eddig is -, ha teheti, regisztráljon az állam vakcinainformációs oldalán.”

A Magyar Narancs a napokban arról számolt be, hogy vizsgálat indult a Nemzetközi Oltóközpont Kft. ellen, miután a magán-egészségügyi szolgáltató ötezer forintért kínált előjegyzést koronavírus elleni vakcinára, de azt nem lehetett tudni, honnan akartak vakcinát szerezni, hisz az egyelőre az államok hatásköre. Azt vizsgálják, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatnak-e azzal, hogy pénzért előjegyzést vesz fel, és hogy valósak-e honlapon elhelyezett oltással kapcsolatos tájékoztatások.

 

visszautal

Vizsgálat is indult

Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH) közleményt adott ki arról, hogy vizsgálja a kormányhivatal a koronavírus elleni oltásra ötezer forintért előjegyzést felvevő céget. A Nemzetközi Oltóközpont Kft. ellen hivatalból indítottak eljárást, és azt vizsgálják, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat-e azzal, hogy pénzért előjegyzést vesz fel, valamint a honlapján elhelyezett oltással kapcsolatos tájékoztatások teljes körűek és valósak-e. (Magyarnarancs)

Kapcsolódó

visszautal

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.