Gyógyír bajainkra – A népnek joga van elkergetni az alkalmatlan kormányt! – Orbán a gáton

Nyakunkon a baj! A szörnyű járvány lassan nem csak a betegeket, hanem az egészségügyi ellátórendszert is legyőzi. Az Orbán kormány ez ügyben már régen padlón van, ügyködését a cselekvő tehetetlenség jellemzi. A gazdaság fuldoklik, a munkanélküliség nő, az államadósság csúcsokat dönt.

Kinek jó ez?

A miniszterelnök pedig ezeket a napokat, hónapokat találta megfelelőnek az Európai Unióval vívott állandó harc kiélezésére, az ún. Keleti Nyitás jegyében a közvagyon kimenekítésére (ki tudja, milyen számlákra), no és persze tovább gyarapítja Mészáros Lőrinc és a hasonszőrűek vagyonát, alkotmány-frissítéssel, az új főbíró kinevezésével tovább rombolja a jogállamot, és – mondhatni – kaján pofával kilátásba helyezi az önkormányzatok teljes megnyomorítását. Nagyon sok van már Orbán Viktor és Fidesz-kormány rovásán. Fölöttébb időszerű lenne a Fidesz-áfium elleni orvosság megtalálása és alkalmazása. Az ellenzék – végre – valóban a közös fellépésre készül. Helyes, tegyék, amit tenniük kell, de mielőbb! (Ehhez szolgálnék egy kommunikációs javaslattal: a kormány működését bíráló mondataikat ne a saját pártjuk megnevezésével kezdjék, hanem ekként fogalmazzanak „Az ellenék szerint…!)

Változnak az idők, változnak a kormányok

Közben pedig a nép, ha sorsa már elviselhetetlen, s ha már nem lát más kiutat mindennapi bajaiból, fordulhat akár más forráshoz is. Például: Orbán Viktor sokak szerint kártékony, de sokak szerint sikeres politikus. Érdemes működésében hasznos dolgokat keresgélni, hátha megoldást mutatnak a jelenlegi általános válságra. S íme, mire bukkantunk: 2007. március 15-én elhangzott beszédében az (akkori!) Origo oldalain:

Orbán szerint egyetlen út áll az ellenzék előtt: az „új többségnek” győznie kell a Gyurcsány-kormány képviselőiből álló új arisztokrácia felett….Ugyanis a kormány választási programjában nem szerepeltek a megszorítások, így felhatalmazás nélkül kezdett bele a reformokba. Orbán beszédében többször kitért arra, hogy a népnek jo-ga van elkergetni a kormányt, ha az a nép ellen kormányoz, ha az a nép érdekeit veszélyezteti. „Igen, joga van” !… „Nem hátrálunk meg a símaszkos rendőrök elől, és nem fogadjuk el az oktrojált alkotmányt” – mondta a Fidesz elnöke.

De a szavak hatványozottan érvényesek! Aki akkoron ily kemény szózatot intézett a néphez, az most kormányon van, s immár tíz éve űzi ezt a sportot, hogy a nép ellen kormányoz és a nép érdekeit veszélyezteti. Pedig még programja sincs. Van viszont hatalma, amellyel visszaél. Vajon Orbán Viktor gondol-e 2007. évi önmagára? Aligha! De a történelmet bizonyára ismeri. Hallott már Budai Nagy Antalról, Dózsa Györgyről, s tudja, hogy az angol és a francia polgári forradalom idején az éppen regnáló királyok buksiját a hóhér lecsapta. Tudja azt is, hogy 1956-ban a forradalom csak a szovjet intervenció miatt bukott el. Vajon megfordult-e már újra a fejében saját mondata, hogy „egyetlen országot sem lehet büntetlenül tönkre tenni, felelni kell az eltitkolt adatokért, a polgárok ellen elkövetett vétkekért!“?

Kapcsolódó

orbán

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest