A népszámlálási rendszer csak állt és csodálkozott: mit keres itt ez a sok ember? – Első nap bemondta az unalmast ….

A szombati nap reggeli híre volt, hogy aki nem akarja, hogy a népszámláló “kétszer csengessen” otthonában, az kattintgasson párat, mert online is kitölthető a virtuális papiros. Délutánra akadozni kezdett a felület, estére megadta magát.

Mint a tél beköszöntével a hókotrók: a népszámlálási rendszer sem értette a csíziót

A nap folyamán a Telex több olvasója jelezte, hogy a szombaton az online kitöltéssel kezdődő népszámlálásban nem tudnak részt venni, mert a felület nem működik megfelelően. Hogy ki mindezért a felelős, hogy melyik cég nyerte és mennyiért a lehetőséget, hogy elkészítse a rendszert, azt egyelőre nem tudni.

Fotó: Telex

A lényeg a kitölteni vágyók szempontjából, hogy estére annyiban változott a helyzet, hogy minden kétséget kizáróan bedöglött a XXl. század csodája.

Aki telefonálni próbált….

a népszámlálás zöld számát felhívva egy robothang egyből arról tájékoztatta a telefonálókat, hogy a nagy érdeklődés miatt a népszámlálás online rendszere összeomlott.

Happy end nincs? De van…..

Este tíz után működőképessé vált a felület.

Vasárnap új nap, meglátjuk, mit ügyeskedtek az informatikusok. Bízzunk benne!

A 2022-es népszámlálás több etapból épül fel, október 1. és 16. között online lehet megadni a népszámláláshoz szükséges adatokat, aki ezt elmulasztja, azt népszámláló biztosok keresik fel, aki pedig így is kimarad a dologból, az végül november végén a helyi jegyzőnél számoltathatja meg magát személyesen.

Friss!