Sorting by

×

A NER-elit csak röhög rajtunk: OK boomerek, Ok lúzerek. Ti csak teperjetek, próbálkozzatok, mi a páholyból figyelünk….

A pártállami kapitalizmus vezetői pont úgy viselkednek, mint a pártállami szocializmus fejesei. Odaszólnak, rámordulnak, követelik, elintézik, kibulizzák, ellopják, áron alul megveszik. Rájuk – a komcsikhoz hasonlóan – nem vonatkoznak a szabályok, a törvények, az utasítások, az erkölcsi normák, ők az erkölcs és a jog felett állnak.

Úgy jár nekik a luxus Audi,

a balatoni telek, a rózsadombi ingatlan, a luxus nyaralás, a gyermekeiknek a külföldi egyetemen tanulás, ahogy a szocializmusban a komcsi kádereknek járt a Zsiguli kiutalás, a balatoni pártüdülőkben a nyaralás, a telefon, a nyugati kiküldetés, gyermekeiknek az elitegyetemekre való bejutás, a hétvági telek a tó partján.

A mai pártállami kádereknek ugyanúgy nem kell bizonyítani, teljesíteni, megdolgozni érte, kivenni a részüket a bajból.

Nekik csak egy dolguk van,

nap mint bizonyítani feltétlen lojalitásukat a vezér és a rendszer iránt és tanúbizonyságot tenni erkölcsi gátlástalanságukról.

Valamikor a nyolcvanas években volt egy hasonló botrány a jogi egyetemen, amikor pénzért adtak diplomát. Úgy emlékszem, hogy jó néhány oktató belebukott a történetbe. És ha nem is bukott bele, erkbölcsileg kivégezte magát. Ma már nincs erkölcsi következménye semminek, “okosban elintézik” a vizsga vásárlást, a közbeszerzés megnyerését, a várbéli lakás kiutalását, a felszámolásokból kimazsolázott javak lenyúlását, és közben röhögnek rajtunk, született balfékokon, akik még mindig nem tudtunk megszabadulni attól a rögeszménktől, hogy tisztességes úton szeretnénk előre jutni, boldogulni, a munkával keresett jövedelmünkből próbálunk megélni, ami egyre reménytelenebb.

Legyintenek és röhögnek rajtunk: OK, boomerek, Ok lúzerek

Ti csak teperjetek, próbálkozzatok, mi a páholyból figyelünk titeket. Nincs olyan dolog, amit pénzzel és befolyással ne tudnának elintézni, márpedig pénzük és befolyásuk számolatlanul van. Éppen, mint a pártállam idején. Csak ezek a mostaniak sokkal mohóbbak, gátlástalanabbak, telhetetlenebbek és szégyentelenebbek. Azt pedig már megtapasztalhattuk, hogy egy ilyen “elittel” hova jut az ország.

Forrás

Háttér….

Felfüggesztették a vizsgáztatási jogát Mészáros Pál Emilnek, annak a tanársegédnek, aki nem tagadta, hogy a magyar bírósági végrehajtói kamara elnöke, Schadl György kérésére valóban segítette, hogy Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám vizsga nélkül szerezzen érdemjegyet

– mondta el a Pécsi Tudományegyetem jogi karának dékánja, Fábián Adrián. A 24.hu közben megírta, hogy hivatásetikai szabályok és a vizsgaszabályzat megsértésének gyanúja miatt az ügyben vizsgálat indított.

Mészáros Pál Emil azt mondta, anyagi haszna nem származott a segítségnyújtásból, baráti szívességet tett, amit már nagyon megbánt. (Arról nem szólt, hogy mit bánt meg, a segítséget vagy a lebukást.)

A vizsgálat – természetesen – nemcsak a tanársegédet és a történetben ugyancsak szerepet játszó hivatalvezetőt, Kovács Bélát érinti, hanem azokat is, akik érdemi vizsga nélkül tovább engedték Nagy Ádámot. Az is elképzelhető, hogy a vizsgálat során újabb Schadl György által ajánlott nevekre is fény derül.

A pécsi jogásztársadalom nem fogadta meglepetéssel a történetet

A megkérdezett jogászok egyöntetűen arról beszéltek:

évtizedek óta hallani arról, hogy Pécsen a befolyásos emberek jogi karon tanuló kollégái, barátai, rokonai közül néhányan vizsgateljesítmény nélkül abszolválnak féléveket vagy jutnak diplomához.

Hétfői cikkében a 444 leplezte le, hogy Schadl György rengeteg olyan ember érdekében közbenjárt, aki kérte, intézzen el neki vizsgákat a PTE jogi karán és máshol.

Kapcsolódó

Hadházy Ákos szerint…

A 444 megszerezte a Völner-ügy lehallgatási jegyzőkönyveit és már az első cikk alapján is újabb lépéssel kerül a végrehajtói botrány Rogán Antal propaganda miniszterhez is. A ma közzétett dokumentumokból kiderül, hogy a Völnert lefizető végrehajtó Rogán kabinetfőnökének jogi diplomáját is elintézte. Rogán legközelebbi munkatársa úgy “vizsgázott” a pécsi egyetemen, hogy meg sem jelent vizsgákon és még a vizsgára való bejelentkezést is a Völnert megkenő végrehajtó intézte. Néhány megjegyzés azonnal megtehető a cikk alapján:

  • egy nagyon nagy lépéssel közelebb került a Völner-ügy Rogán Antalhoz. Azt már korábban tudtuk, hogy Schadl Györgynek volt egy Völnernél magasabb rangú kapcsolata, akit a “gazdájaként” emlegetett. Néhány napja beszámoltam róla, hogy több informátorom szerint Rogán lehetett a “gazda”, de akkor még csak annyit tehettem hozzá, hogy Schadl az ötödik kerületi önkormányzattal, Rogán “felségterületén” is üzletelt furcsa körülmények között vásárolva ingatlant. A kabinetfőnök története azonban ennél sokkal erősebb gyanút kelt.
  • már ezek a lehallgatási jegyzőkönyvek is alapjaiban cáfolják azt a fideszes hazugságot, hogy Völner Pál egyedi, magányos elkövető lenne. Elég csak ezt a cikket végigolvasni ahhoz, hogy mindent megtudjunk erről a velejéig korrupt, romlott, undorító posványról, amit Fidesz rendszernek, vagy Orbán rendszernek hívunk
  • a jegyzőkönyvekben nem csak Rogán tökhülye kabinetdőnökének (legközelebbi munkatársának) elcsalt jogi vizsgáiról van szó, hanem pl Völner rokonát is így tolták át.
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.