A NER lovagok szabad-rablása

Hoppál Péter, a Fidesz pécsi országgyűlési képviselője, közgyűjteménybe tartozó festményekkel ékesíti képviselői irodáját.

Erről maga az érintett dicsekszik el,

érzékeltetve, semmi gondot nem lát abban, hogy a mi pénzünkből vásárolt festményekben gyönyörködhet fontos és biztos nélkülözhetetlen képviselői munkája során:

“Pécsi országgyűlési képviselői tárgyalóm frissen felékesítve Keserű Ilona és Lantos Ferenc festményeivel. Köszönet a Janus Pannonius Múzeumnak, akik letétbe helyezték hozzánk e remekműveket.”

 

Orbán Magyarországán a NER -lovagok mindent megengedhetnek maguknak.

Jogot formálnak arra is, hogy csemegézzenek a közpénzből fenntartott múzeumok gyűjteményeiből, a nekik tetsző műalkotásokat becsomagoltatják, úgymond letétbe. Azon csodálkozom, miért nem egy Csontváryt vett a hóna alá, de más ízlése van a képviselőnek.

A portál kérdésére, a Janus Pannonius Múzeum azt írta:

Régóta bevett gyakorlat, hogy egy közgyűjtemény műtárgyat ad tartós megőrzésre egy közhivatal, kulturális intézmény vagy közjogi méltóság (pl. vezető pozícióban lévő tisztségviselő) rendelkezésére. Dr. Hoppál Péter képviselői irodájában elhelyezett Keserü Ilona- és Lantos Ferenc-kép a Janus Pannonius Múzeum tulajdona, egy korábban raktárban tárolt anyag része volt, eddig nem voltak kiállítva.

A Janus Pannonius Múzeum tavaly állapodott meg dr. Hoppál Péter képviselővel arról, hogy a műtárgyakat letétbe helyezik az irodában. A műtárgyak biztonsága, elmozdíthatatlansága e megállapodás keretében garantált. A Janus Pannonius Múzeum ahogy eddig is, ezután is szívesen ad át letétbe olyan műtárgyakat tartós megőrzésre közhivatal, kulturális intézmény vagy közjogi méltóság részére, amelyek bemutathatósága a múzeumi keretek között nem biztosított jelenleg.

Az indoklás számos sebtől végzik

Hoppál képviselő – tudomásunk szerint – még nem közjogi méltóság, és nem is vezető beosztású tisztviselő. Persze, nincs ilyenkor könnyű helyzetben a közintézmény vezetője, hiszen egy rossz félmondat, és páros lábbal rúgják ki a munkahelyéről. Azt ugye mégsem írhatták, hogy Hoppál a Fidesz egyik helyi helytartója, nagyméltóságú úr, számára minden megengedett. Nem gondolom, hogy a múzeum maga kezdeményezte a letétbe helyezést, az “aktus” Hoppál akciója lehetett.

Arról már nem szól a fáma, s erre a közlemény sem tér ki, hogy a fideszes képviselő, milyen térítés ellenében kapta meg a két festményt. Sanda a gyanúnk, hogy pofára ment az egész, ha rosszmájúak lennénk, azt feltételeznénk,még a múzeum fizet az őrzésért díjat a párt helyi hatalmasságának.

Hoppál képviselő csak úgy járt el, ahogy az az Orbán -világában természetes.

A köz tulajdonával úgy bánt, mintha az a sajátja lenne, úgy érezhette, neki ez jár! Persze volt kitől tanulnia: a puritánságról “elhíresült” kormányfő Várbeli palotájába, 34 festményt és 2 szobrot kölcsönöztek a Szépművészeti Múzeumból.

Orbán pemzlije

Az igazság kedvéért annyit még tegyünk hozzá, a munkaszoba kialakítására “csak” 4 milliárdot fordíthattak. A pontos összeg, mint a Karmelita kolostor átalakításának a teljes összege, az egyszerű földi halandóknak titkosítva van.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük