A NER magánkézbe szervezte ki a kormány üdültetését, csak erről elfelejtett beszámolni az Országgyűlésnek

Én úgy látom, hogy teljes tévedésben vagyunk Szijjártó yachtozásával kapcsolatban. Nem a milliárdos vállalkozó tett szívességet a magyar külügyminiszternek, akiknek messze (is) elér a keze. (my opinion)

Dehogy, a nevezett vállalkozó ugyanolyan stróman, mint Mészáros Lőrinc, csak nincs annyira szem előtt és nem egybites, mint felcsúti gázszerelő kollégája. Ő sokkal dörzsöltebb, a milliárdos vállalkozó természetesen nem magának vette meg a hatmilliárd kemény forintba kerülő yachtot.

Őt csak megbízták a NER-kormány üdülésszervezésével

A jól fialó Duna Aszfalt tulajdonosa a Lady Mrd-vel csak a luxuskormány igényeit elégíti ki.

Jaj, mit írtam le? Luxuskormány? De ismerős, mintha már lett volna ilyen? Nagyjából 15 évvel ezelőtt  az akkor még szegény és szerény Szijjártó nem átallott feltűrt farmerben bokáig gázolni a Balatonba, hogy bőszen luxuskormányozzon Balatonöszödön.

Hiába adta ki a szlogent a miniszterelnök egy másik stróman Balaton-felvidéki villájának hátsó kertjéből, hogy

“Több Balaton, kevesebb Adria!”

A jelek szerint a kormányfő csak beugrott a vejéhez egy kép erejéig, majd ment is tovább Horvátországba. Helyi lapok szerint ő szerényen nem a Lady Mrd yachton, hanem egy puritán vitorláson kötött ki.

De, ha már az Adrián vesztegel a NER armadája, akkor oda el is kell juttatni a legfontosabb, prominens vezetőket

Az egyszeri Fidesz-tag, aki nagy becsben tartja a párttagkönyvét és ha jó sorsa úgy hozza lelkesen szavaz a kongresszuson, nos ő ugyanúgy a gonosz ellenzéki médiából tudja meg, hogy az általa nagyra tartott és megszavaztatott korifeusok hogyan és merre nyaralnak.

Bár a NER két szempillantás alatt hagyta csődbe menni a MALÉV-ot – valahogy ott nem volt szempont, hogy legyen “nemzeti” légitársaság” – azóta 17 milliárdos magán luxusgéppel reptetik saját magukat, amíg még megtehetik.

Kordokumentum: Nem “ladagyár”, csak raklapgyár. Fotó: MTI/Balázs Attila

A 24.hu éppen a napokban szedte össze, hogy “A NER luxusrepülője mást sem csinált a napokban, csak tengerre hordta az utasokat”. Az egy osztrák cég kezelésében lévő, 17 milliárd forint értékű gép néha egy nap alatt több fordulót is tett a horvát, francia, spanyol és ciprusi célpontok között. Persze a ma mikrofonvégre kapott Szijjártó Péter, aki az elmúlt 36 órában hősiesen lezavart egy kínai kiruccanást is, Buster Keaton pofával ismételgette ugyanazt a három mondatot, bármit is kérdeztek tőle az újságírók.

A külügyminiszternél beakadt a lemez, ugyanazt ismételgette

Szijjártó önmagát loopolta meg, miközben három testőr szó szerint testközelből védte a minisztert az ártalmasnak látszó kameráktól és mikrofonoktól.

Egyébként a nyaralós saga vége az lesz, hogy Szijj László be fogja ismerni Szijj-Ártónak:

“Péter, én vagyok az apád!”

https://www.facebook.com/hvghu/videos/931353527361408/

lapzsemle

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük