A Nidermüller-üggyé pumpált mondat utóélete – Két különös vélemény

niedermuller
fotó: MTI

A Niedermüller mondatát, minden magyarázó szó ellenére folyamatosan kereszténység gyalázásnak minősítő Magyar Nemzet pénteken ismét villantott a témában.

A kormányszócső a jelenlegi és az egykori ellenzék két különleges figuráját Kovács László volt MSZP elnököt, külügyminisztert,  és Európai Uniós biztost, valamint Hack Péter alkotmányjogászt, a megszűnt SZDSZ egykori prominensét, ma a Hit Gyülekezete kiemelt tagját kérdezte az Erzsébetváros polgármesterének  mondatáról.

Kovács László

– Nem tudom hova tenni ezt a megjegyzését, ha valahol összetalálkozom vele, akkor megkérdezem, hogy mire gondolt – mondta a politikus, aki lapunknak elárulta, hogy erre akár már vasárnap sor kerülhet. – Meghívást kaptam Gyurcsány Ferenc évértékelőjére, és ugyan nem vagyok a DK tagja, de jó véleményem van a pártról, és az MSZP elnöke is rábólintott az eseményen való részvételemre 

Hack Péter

… felháborítónak tartja Erzsébetváros polgármesterének keresztényekre tett megjegyzését, a magyarázkodást pedig hiteltelennek minősítette, ugyanis Niedermüller azzal próbálta védeni magát, hogy ő egy ideológiával vitatkozik. – Márpedig fehér, heteroszexuális, keresztény ideológia, mint olyan, nem létezik – szögezte le Hack.

– Mivel én magam abba a kategóriába tartozom, amit ő rémisztő képződménynek tart, ezért én és a hozzám hasonlóak nem fognak sem rá, sem a pártjára szavazni – mondta Hack Péter. A korábbi SZDSZ-es képviselő szerint ez a kijelentés azért hangozhatott el, mert a DK próbál a legmarkánsabb ellenzéki pártként feltűnni és mindenben szélsőségesen különbözni attól, amit a kormánypártok képviselnek.

Írja a Magyar Nemzet

1 Response

  1. Európai téridő szerint:

    Még jó, hogy csak enyhén sugalmazod, hogy gyér számú olvasóközönséged mit gondoljon erről, internáci balfax hülyelvtárs firkász!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.