A nőket is rabul ejtik a Teqball asztalon játszható sportágak 0 374

Év elején megalakult a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) Nőjogi Bizottsága, amelynek a célja, hogy a Teqball asztalon játszható összes sporttevékenységet világszerte népszerűsítse és támogassa a nők körében.


A bizottság első hivatalos eseményére, a május 18-i női Bajnokok Ligája döntő előtt került sor a Groupama Aréna Teqball Skyboxában. Az eseményre Dr. Csisztu Zsuzsa a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) Végrehajtó Bizottságának tagja, a Magyar Sportújságírók Szövetségének alelnöke, valamint Gianni Merlo AIPS elnök, Szöllősi György MSÚSZ elnök, illetve további magyar és nemzetközi sportújságírók, sportvezetők, üzletasszonyok kaptak meghívást.

A női BL-döntő napján rendezték meg az Empowering Women in Sport and Sport Media kongresszust is, amelynek szervezője Dr. Csisztu Zsuzsa volt.

A kongresszuson a FITEQ Nőjogi Bizottságának képviselői is bemutatkoztak a Teqballal és a Teq sportokkal. A konferencián Huszár Enikő elmondta, hogy óriási ereje van annak, hogy a nők megmutathatják képességeiket egy futball alapú sportágban a férfiak ellen, vagy a férfiakkal egy csapatban játszva.

Az ünnepélyes megnyitón a bizottságot képviselő Borsányiné Kruppa Erika és Huszár Enikő elmondta, hogy a különböző Teq sportok – teqball, teqvoly, teqpong, qatch, teqis – mindegyike kiváló lehetőséget biztosít a nők és parasportolók számára, hogy kortól, tudás szinttől függetlenül megtalálják a számukra ideális Teq sportolási lehetőséget, lehetőségeket.


A versenysport is nyitva áll a nők előtt, akár vegyes páros kategóriában is, ahol a férfiaknak sincs több előnyük a nőkkel szemben, mivel az összes Teq sportágból a fizikai kontaktus ki van zárva. Az asztal jellegzetes görbülete miatt a parasportokat űzők is használhatják a Teqball sporteszközt és aktív részesei lehetnek a Teq életérzésnek.

A jó hangulatú rendezvényen többen jelezték a Nőjogi Bizottság felé, hogy a sport általi értékteremtésbe szívesen bekapcsolódnának, így a célok elérése garantáltnak látszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

figyelem

Kigyulladt egy huszonöt négyzetméteres használaton kívül fabódé a Csörsz utcai Mom Sport tetején a XII. kerületben, írja a Katasztrófavédelem. A TŰZOLTÓK …

„Köszönöm szépen!” – ezt ismételte meg Farkas Flórián többször is, amikor a most nyilvánosságra került OLAF-vizsgálatról és az 1,6 milliárdról …

A 2018-as kompetenciamérés alapján a szakközépiskolások (régebben szakiskolások) teljesítménye minden korábbi felmérés eredményénél gyengébb. Ez a csapnivaló eredmény pedig a …

kalman-olga

Kálmán Olga DK-s főpolgármester-jelölt programjában kiemelt helyen szerepel a Tarlós István által leállított panelprogram folytatása. Ígéret szép szó… Az ellenzéki …

Pin It on Pinterest