Év elején megalakult a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) Nőjogi Bizottsága, amelynek a célja, hogy a Teqball asztalon játszható összes sporttevékenységet világszerte népszerűsítse és támogassa a nők körében.


A bizottság első hivatalos eseményére, a május 18-i női Bajnokok Ligája döntő előtt került sor a Groupama Aréna Teqball Skyboxában. Az eseményre Dr. Csisztu Zsuzsa a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) Végrehajtó Bizottságának tagja, a Magyar Sportújságírók Szövetségének alelnöke, valamint Gianni Merlo AIPS elnök, Szöllősi György MSÚSZ elnök, illetve további magyar és nemzetközi sportújságírók, sportvezetők, üzletasszonyok kaptak meghívást.

A női BL-döntő napján rendezték meg az Empowering Women in Sport and Sport Media kongresszust is, amelynek szervezője Dr. Csisztu Zsuzsa volt.

A kongresszuson a FITEQ Nőjogi Bizottságának képviselői is bemutatkoztak a Teqballal és a Teq sportokkal. A konferencián Huszár Enikő elmondta, hogy óriási ereje van annak, hogy a nők megmutathatják képességeiket egy futball alapú sportágban a férfiak ellen, vagy a férfiakkal egy csapatban játszva.

Az ünnepélyes megnyitón a bizottságot képviselő Borsányiné Kruppa Erika és Huszár Enikő elmondta, hogy a különböző Teq sportok – teqball, teqvoly, teqpong, qatch, teqis – mindegyike kiváló lehetőséget biztosít a nők és parasportolók számára, hogy kortól, tudás szinttől függetlenül megtalálják a számukra ideális Teq sportolási lehetőséget, lehetőségeket.

A versenysport is nyitva áll a nők előtt, akár vegyes páros kategóriában is, ahol a férfiaknak sincs több előnyük a nőkkel szemben, mivel az összes Teq sportágból a fizikai kontaktus ki van zárva. Az asztal jellegzetes görbülete miatt a parasportokat űzők is használhatják a Teqball sporteszközt és aktív részesei lehetnek a Teq életérzésnek.

A jó hangulatú rendezvényen többen jelezték a Nőjogi Bizottság felé, hogy a sport általi értékteremtésbe szívesen bekapcsolódnának, így a célok elérése garantáltnak látszik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét