A nyílt utcán verték meg Lakatos Bélát, Ács ex polgármesterét

A Facebookon írt bejegyzést Ács volt polgármestere és a Momentum 2018-as országgyűlési képviselőjelöltje, Lakatos Béla arról, hogy a nyílt utcán megverték.

A korábbi polgármester a Mércének elmondta, hogy egy szóváltást követően miközben beszállt a kocsijába, egy férfi lapáttal arcon ütötte, egy másik pedig közben a tarkójára vágott két ütést. Ezután elkezdett ömleni az arcából a vér. A helyszínről még elhajtott, de utána mentő vitte a kórházba.

lakatosbelaA Mérce a kórházban érte el Lakatost, aki elmondta, ismeri a támadóit, és szerinte azok egy őt lejáratni akaró politikai párttal (itt korábban egy párt megnevezése állt, de ezt a cikk szerzője jogi megfontolásból megváltoztatta) kapcsolatban álló aktivisták. Szerinte ez egy politikai támadás része, de személyes sértettség is áll a háttérben, az egyik támadóját ugyanis polgármesterként elbocsájtotta állásából, mert rosszul végezte a munkáját.

Lakatos azt is elmondta, 6 hónapja tart ellene helyben egy lejáratókampány.

Ács polgármestere augusztusban, megbízatásának utolsó napján, a Facebookon közzétett felhívásában azt írta, hogy holnaptól megszűnik számára az a teher, hogy meg kelljen felelnie annak az erőnek, amely ma

„rátelepedik az önkormányzatiságra és a független gondolkodó vezetőkre”.

“Szabadon” szervezhetek egy olyan közösséget, amely országosan is megmutathatja magát, és közös erővel tehet a cigányság helyzetének javításáért. Félreértés ne essék ez egyben az ország helyzetének jobbá tétele is! – írta postjában, hozzátéve, össze kell fogni azokat a roma és nem roma embereket, akik évtizedek óta lelkesen, sokszor minimális erőforrásokkal harcolnak az elesett emberekért vidéken és a városokban.

Véget kell vetni a farkas flóriánok és a helyi lungo dromos kiskirályok uralmának! Olyan cigány embereket kell pozícionálni, akik tesznek vagy akarnak tenni a kizsákmányolt, megalázott és reményvesztett emberekért és családjaikért, mert a cigány közösségeknek példaképekre és segítő kézre van szüksége – írta Lakatos Béla.

Új roma pártot szervez Ács lemondott polgármestere?

(forrás: merce.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük