A pápa a magyar miniszternök menekültpolitikája miatt nem akar találkozni az Áder-Orbán combóval - Városi Kurír

Sorting by

×

A pápa a magyar miniszternök menekültpolitikája miatt nem akar találkozni az Áder-Orbán combóval

Több lengyel újságban is arról írnak, hogy Ferenc pápa nem azért nem találkozik Orbán Viktorral, vagy Áder Jánossal a rövid budapesti látogatása során, mert kevés az ideje, hanem mert nem tetszik neki a magyar miniszterelnök menekültpolitikája – írta meg a Telex.

Hirdetés

Politika döntés

Ferenc pápa a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra érkezik Budapestre szeptember 12-én. A wPolityce a Vatikánban is problémát okoz Ferenc pápa döntése, amit egyértelműen politikai indíttatásúnak gondolnak. A pápa nem elégedett azzal, ahogy Orbán és a magyar katolikus püspökök a menekültekkel bánnak, miközben Orbán a keresztény értékrend védelmét harsogja mindenhol.

Ferenc pápa nem kedveli a szűklátókörű, extremista, agresszív nacionalizmust.

– legalábbis ezt állítja a lengyel újság Vatikán-szakértője. A cikkben azt is írják, hogy egy hete Semjén Zsolt és Erdő Péter bíboros is a Vatikánba utazott, hogy meggyőzzék a pápát, maradjon hosszabb ideig vagy legalább találkozzon a kormány valamelyik képviselőjével. A cikk szerint a pápa egyébként még nem hozta meg a végső döntést a kérdésben.

“Bezzeg Szlovákia”

A Gazeta arról is ír, hogy Ferenc rövid látogatása azért is különösen kellemetlen Orbánnak, mert a „rivális” Szlovákiába utazik tovább Budapestről, ahol nem csak 3 órát, hanem 3 napot fog eltölteni. Ez a lengyel források szerint óriási pofon lenne egy évvel a választások előtt Orbánnak. A lapok arról is írnak, hogy a pápa éppen a választások közelsége miatt sem erőltetné a találkozót, mert nem akarja befolyásolni látogatásával a politikai erőviszonyokat Magyarországon.

Az egyébként mind a három cikkben külön megemlítik, hogy Magyarország „hatalmas pofonként” éli meg, hogy a  főpap több időt tölt Szlovákiában, mint Magyarországon.

Argentin libsi” by Bayer Zsolt

A Rzeczpospolita azt is megemlíti, hogy a kormánypárt szellemi holdudvara korábban kifejezetten támadta az egyházfőt bevándorláspárti politikája miatt. Bayer Zsolt például 2017-ben „argentin libsi”-nek és „derék liberális, gender-ben hívő marha”-nak hívta az egyházfőt, a hazai katolikus egyház képviselői pedig nem határolódtak el Bayer kijelentésétől – fejeződik be a portál cikke.

Kapcsolódó

 

pápa

 

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “A pápa a magyar miniszternök menekültpolitikája miatt nem akar találkozni az Áder-Orbán combóval

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.