A parlamenti botrány alatt hol volt Kövér László méregdrága őrsége?

Ma, amint arról a Városi Kurírban elsők között adtunk hírt, botrányos jelenetek helyszíne volt a parlament ülésterme. Egymásnak feszült a kormány egyik legelszántabb kritikusa és a kormányfő. Nem győztest akarunk hirdetni, de tény ami tény, nagyon tanulságos volt az eset. 

Táblák és zászlók

Hadházy Ákos, egykor az LMP társelnöke, ma független képviselő, a kormányfő évadnyitó beszéde alatt odaállt a pulpitus alá és 3 különböző szövegű táblával kommentálta, amit  Orbán Viktor mondott:

  • MUSZÁJ HAZUDNIA, MERT TÚL SOKAT LOPOTT.
  • STOP PROPAGANDA, STOP KORRUPCIÓ.
  • A LÓNAK A FASZÁT (ezt a táblát, csak később, már a helyén ülve mutatta fel a képviselő.)

Miután Orbánnak nem siketült kikapnia a táblákat a képviselő kezéből, megindult néhány fideszes képviselő és először egy nemzetiszínű zászlóval letakarták, majd kicsavarták Hadházy kezéből a táblákat.

Miközben a házelnök intelmeit harsogta,

amelyekben jócskán sértegette az ellenzéki képviselőket, hiába vártuk, nem érkezett meg  Kövér hadserege, az országházi őrség, aminek pedig éppen a terem rendjének fenntartása lenne az elsődleges feladta. Hiszen ezért szerelték fel őket a legmodernebb fegyverekkel, még elfogó hálóval is.

Lőfegyverek, rendőrbotok, sokkolók, testszkenner, elfogó háló, könnygázgránát – minden rendelkezésre áll az Országgyűlési Őrség tagjainak ahhoz, hogy a renitens, erőszakos, vagy fenyegetőző alakokat megfékezzék. (ÁTLÁTSZÓ)

parlamenti orseg
Kép : Korózs Lajos MSZP-s képviselő közösségi oldala

Hol voltak most az őrök

miért nem avatkoztak közbe minden jogi és oszlatási ismeretüket arányosan bevetve, talán kicsire nem adnak, mert egy

“nagyobb terv részei”?

Őket csak riogatásra tartják,

mint mondjuk az elmúlt év decemberében, azon az emlékezetes füttykoncertes Tordai Bence által közvetített napon, amikor bevetésre ugyan szintén nem került sor, de elrettentésül azért biztos, ami biztos, felsorakoztatta őket a házelnök a terem körül?

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük