Nem akarjuk relativizálni a szegény biztonsági őrt ért inzultus jelentőségét, ilyet nem szabad csinálni. Egyszerűen csak az a szándék vezetett minket, hogy próbáljunk különbséget tenni a bűn és az erősre sikeredett vétség között.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába szeptember 6-án 6 óra 30 perckor egy férfi tett bejelentést arról, hogy néhány fiatal botrányosan viselkedik a vásárcsarnokban, és egyikük egy karalábéval megdobta a biztonsági őrt – írta a bama.hu.

A száraz tény:

“A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a több férfiből álló társaság előbb lángosokat dobált az egyik büfé előtt, majd amikor a biztonsági őrök kikísérték őket a csarnokból egyikük vásárolt egy karalábét, majd megdobta vele az egyik biztonsági őrt. Az őr nem szenvedett sérülést.

A rendőrök a helyszínen elfogták a garázdasággal gyanúsítható 21 éves helybeli férfit, majd előállították, és kihallgatták gyanúsítottként, tettét beismerte.

Ellene garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Pécsi Rendőrkapitányság indított nyomozást.”

Mindez kicsit másként

“Néhány fiatal másnaposan ment lángosozni, de túlrendelték magukat. A lángossütő nem vette vissza a fölösleges árut, mire a társaság elkezdte dobálni a lángosokat, miközben a Fideszt éltették. Mikor a helyszínen lévő rebarbarával és dinnyével fölfegyverkezett kofák megpróbálták a sarokba szorítani a huligánokat, megjelent a biztonsági szolgálat.

A kofák közben sikeresen leválasztották a lángososról a duhaj társaságot, ekkor már előkerültek a paradicsomok és a tévé-paprikák is. A biztonsági őrök élőfalat próbáltak húzni a huligánok és a kofák között, ám ezt a falat a kofák pergőtűz alá vették, a muníciót az időközben odahordott krumplizzsákokból szerezve.

Az egyik – a pécsi éjszakában Bullshit Terrier néven is ismert – biztonsági őr

később remegő lábakkal így mesélte:

“Azt gondoltuk, hogy a paradicsomtűz után fellélegezhetünk, de a krumplira nem számítottunk. Sünállásban próbáltunk védekezni, kevés sikerrel, mert a zsákok között volt Coronada, illetve becsapódás után bűzt árasztó Finka típusú burgonya is.”

A karalábékötegek akkor kerültek elő,

amikor a spenótlevelekből álcát öltött huligánok lángosai elfogytak. A becsípett fiatalok ezeket repeszgránát módjára hajították el a sebtében savanyúkáposztás hordókból felhúzott barikád mögül, félelmet keltve az éppen ott időző vásárlókban, és a lacikonyha oldalát támasztó Pali bácsiban.

A helyzet akkor eszkalálódott, mikor az egyik garázda fenyegetőn Pali bácsi tarkójához szorított egy brutális méretű karfiolt, és az öreg félelmében fölkapott egy – horribile dictu – már rothadásnak indult kelkáposztát. Az attrocitásnak csak a rendvédelmi szervek tudtak véget vetni. A mentők a helyszínről nyolc súlyos sérültet és egy könnyebb halottat vittek el.”  (Wéber Kristóf)

Kurír Kacsa rovatunk cikkeiből:

Óvodai ellenállók – Nem lehet elég korán kezdeni! – Kurír Kacsa (ál)hír rovatunk jelenti….

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét