A pécsi Volvo-gate ügy újabb bírósági fordulata és a Fidesz maffia működése

Amit most leírok a pécsi Volvo-gate ügy kapcsán, az részben tény, részben az én spekulációm, fikcióm. Mindenki döntse el, hogy mennyi lehet igaz belőle!

A korábbi, pécsi, fideszes önkormányzat pályázatot írt ki buszbeszerzésre

Egy holland cég 2,8 milliárdért felajánlott egy busz parkot 113 használt busszal. De nem velük kötődött meg az ügylet, hanem egy másik céggel 3,5 milliárdért, amit a pécsi közgyűlés megszavaztatott fideszes voksokkal. Később kiderült, hogy ugyanazokról a buszokról volt szó. Idézet a Népszava 2020.06.23-i cikkéből: ”Magyarországon sokáig nem indult büntetőeljárás. Ám a holland nyomozóhatóságok vizsgálatot indítottak, mivel a pécsi busz vásárlás kapcsán felmerült a pénzmosás gyanúja. Ennek hatására aztán itthon is nyomozás kezdődött. A vizsgálat megállapította, hogy a buszokat eladó holland cég 2,9 milliárdot kért a járműparkért, ám a Tüke egyik volt vezetője 3,5 milliárdban határozta meg a buszok beszerzési értékét, és a pécsi közgyűlés ezért hagyott jóvá ekkora keretet a járművek megvásárlására.

A fentiek miatt a Tüke volt vezetője lett a büntetőeljárás első rendű vádlottja

Másodrendű vádlott az a – korábban Pécsett cégvezetőként dolgozó – magyar származású, holland férfi, aki közvetített a jármű vásárlás ügyében a Tüke Busz és az eladó között. Róla a vádirat megállapította, hogy 1,6 millió euróhoz jutott a vételárból. Emellett a holland közvetítő – a vádirat szerint – arra utasította a buszokat eladó holland cég vezetőjét, hogy utaljon át 550 ezer eurót egy magyar férfi thaiföldi számlájára, noha az illető semmilyen módon nem vett részt a busz vásárlásban. Az átutalás megtörtént, és ennek a pénznek nyoma veszett a távol-keleti országban.”

Az ügy azon bukott ki,

hogy a másodrendű vádlott bevitt egy bőröndben több száz milliót egy holland bankba számlanyitás céljából. Ott meg rögtön értesítették a titkosszolgálatot, amely terrorizmus gyanújával azonnal nyomozni kezdett és lefoglalták a pénzt.

A pécsi Volvo-gate ügy magyarországi nyomozása során mindhárom gyanúsított elvitte a balhét,

szóba sem jött, hogy a Pécset kb.600 millióval megkárosító bűncselekményeket rajtuk kívül más irányította, követte el. De jött a csavar. A vádirat megkapása után az első rendű vádlott Dr.Bodnár Imre ügyvéd útján bejelentette, hogy nem ismeri el a bűnösségét, hanem kipakolt. Szerinte valójában Bánki Erik baranyai országgyűlési képviselő, a parlament gazdasági bizottságának elnöke, Csizi Péter fideszes képviselő irányították az ügyet, ki is utaztak emiatt Hollandiába, amit a légitársaság is bizonyíthat. Ő maga csak egy láncszem volt a sorban, annak is a legvégén, tehát ne varrják a nyakába a történetek.

Ügyvédje útján kérte tanúként megidézni Csizit, Bánkit és Páva Zsolt akkori fideszes polgármestert is ennek igazolására

Az utóbbi nem ment el a héten tartott tárgyalásra, kimentette magát, hogy az USA-ban diplomáciai teendői vannak, nem tartózkodik Magyarországon. De üzente, hogy Karácsonykor hazajön, akkor ki lehet hallgatni.

Ez utóbbi kapcsán elképzeltem, amint Vadócz Attila, a Kaposvári törvényszék bírája Szenteste a családi asztalhoz ülteti Pávát és a béke reményében elbeszélget vele a szebb jövőről. Ez mutatja, hogy a NER mennyire veszi komolyan a magyar igazságszolgáltatást!

Bánki nem is lett idézve egyelőre, Csizi is kimentette távolmaradását

De a több napra kitűzött tárgyaláson jött a meglepetés. A Pécsi Tüke Busz Zrt. volt vezetője, az első rendű vádlott egy új, budapesti ügyvéddel jelent meg, aki Dr. Bodnár mellé ült a tárgyalóban. Bejelentették, hogy a jövőben ő is védi majd a vádlottat. Dr.Bodnár Imre fel is mondta megbízását, az utolsó nap végén már nem is ült védence mellett. Az első és másodrendű vádlottat immár két pesti ügyvéd védi. Politikai nézeteiket nem ismerem, nem tartozik az ügyre és nem is erről szól a írásom.

Amit innentől kezdve leírok, az már az én spekulációm, találgatásom, fikcióm

Amikor annak idején vádlottak megkapták a vádiratot és megdöbbenve látta pl. az első rendű, hogy öt év végrehajtandó szabadságvesztés jár neki az ügyészség szerint, akkor esett le a tantusz, hogy átverték.

“Nekem nem ezt ígérték kérem!”

Ekkor döntötte el, hogy kipakol, kerüljenek az igazi bűnösök a vádlottak padjára! Persze az ügyészség ezt meg se hallotta. Nem kezdtek nyomozást a fideszes politikusok ellen. A vádlott egyezségi ajánlatát elutasították. Nem volt mit tenni, Dr.Bodnár védő ügyvéd a bíróságon kérte az általa vélt irányítók kihallgatást és több bizonyítékkal is alátámasztott álláspontjukat. Pl. a légitársaság is igazolta, hogy akkoriban Csizi és Bánki kiutaztak Hollandiába stb.

Az első rendű vádlott mostanra elfáradt, nem bír már egy világ ellen harcolni

Bodnár megkerülésével megkereshették, mondták, hogy legyen új ügyvédje. Kérhették, hogy ne bolygassa majd Bánki szerepét az ügyben. Ezen kívül elintézhetik, hogy nem kell öt évre sittre menni. A Tüke Busz Zrt. volt vezére pedig elfogadhatta az ajánlatot egy kisebb büntetés vagy felmentés reményében. Bondár ügyvéd pedig látva a történeteket kezdeményezte saját megbízásának megszüntetését, hiszen ügyfele az ő megkerülésével megalkudhatott a Fidesz rendszerrel, ami büntetőjogilag pedig egyáltalán nem érdeke.

Csak szólok az első rendű vádlottnak, hogy egyszer már átvertek! Az elején megígérték Neked, hogy ha hallgatsz, nem pakolod ki az igazságot, akkor nem lesz semmi baj, hiszen a rendőrség, ügyészség és a bíróság is a Fidesz kezében van. Megúszod sitt nélkül. Akkor jöttél rá, hogy bepaliztak, amikor megláttad a vádiratot és öt év végrehajtandó börtönről szólt.

Dr. Bodnár indítványára a bíróság most elkezdte volna megvizsgálni a valóságot. A Fidesz legfelsőbb vezetésének ez nagyon nem tetszett. Bánkit és a többieket meg kellett menteni! Ezért valaki megkereshette az első rendű vádlottat, kérték, hogy legyen új ügyvédje, aki nem is feltétlenül ismerheti a hátteret, csak egyszerűen elvállalta a védelmet. Ígérték megint, hogy ha Bánkiékat kihagyják az ügyből, akkor a lehető legkisebb büntetést kapja majd, de inkább felmentik.

Lássatok csodát, az új ügyvéd más gondolatot követ és már vissza is vonta a Bánki kihallgatására vonatkozó indítványt!

Ehhez joga van, ez teljesen törvényes, célra vezethető védői koncepció. A Tüke Busz Zrt. volt vezetője pedig már nem akar harcolni egy világ ellen, szabadulni akar az ügyből, minél előbbi, legkedvezőbb lezárást szeretne.

Csak szólok Öreg, hogy egyszer már átvertek! Nagyon. Hittél nekik, de bezáratak volna öt évre úgy, hogy más helyett vitették volna el Veled a balhét. Nem tanultál belőle. Most újra lemutyiztál velük, mert félsz. Nagy hiba volt! Ezek téged csak használnak, nem számítasz semmit. Egy a fontos nekik. A NER fejesek megmentése. Minden áron. Te meg mehetsz a kukába!

Sajnálom, hogy így döntöttél, hiszen sok év óta ismerjük egymást, a mai napig is jó a viszony köztünk. De Te még mindig nem értetted meg, hogy a Fidesz maffiával nincs alku! Aki korpa közé keveredik, azt megeszik disznók! Majd a sitten gondolkodhatsz eleget, bármilyen jó dolgod is lesz a többiekhez képest… De az is lehet, hogy az ügyészség lelkesen veszi majd tudomásul a bírósági felmentésedet. Polt örül majd, hogy végre megszabadult ettől az ügytől és senki sem fogja firtatni a valódi bűnösök kilétét. Ez egy ilyen ország! A rohadt, mocskos életbe!

De szólok, nem véletlenül ilyen híresen rossz mostanában a diplomáciai viszony Magyarország és Hollandia között. A hollandok nyomoznak tovább, mert beleláttak a magyar maffia állam működésébe! Nekik a Führer nem diktál! Még ott is lehetsz vádlott!

Kapcsolódó

volvo-gate

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest