A pénz az isten, mely a kormánytagok gazdagodásához vezet

A tömeges bevándorlás kezelésére minden eddiginél több pénzt, 155,1 milliárd forintot költött a kormány tavaly, csak épp tömeg nem volt. Mindössze alig több mint ezer ember érkezett.

Ennyi még soha nem volt

Érdekes és tanulságos összesítést közöl az Mfor. 2017-ben mindössze 100 millió forintnyi kiadást tervezett be a kormány a tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó kiadásokra a büdzsé összeállításakor. A tényleges kiadás azonban ennek sokszorosa lett. Végül ugyanis 155,1 milliárdot költött el a kabinet a bevándorlás kezelésére, ami az elmúlt évek legmagasabb tétele.

Csakhogy a bevándorlás mértéke ezt nem indokolta. A rendőrségi kimutatás szerint 2015-ben – a tömeges bevándorlási hullám csúcsán – több mint 391 ezren próbálták vagy lépték is át a magyar határt. Ekkor 63,6 milliárd forintnyi kiadás merült fel a bevándorlás kezelésével kapcsolatban. 2016-ban a korábbi létszámnak már csak a töredékét regisztrálták, 18 207 főt. A költségek azonban már ekkor megugrottak, majdnem 140 milliárd forintra.

Milliárdok mindössze 1045 illegális bevándorlóra

A tavalyi év azonban még ezeken a számokon is bőven túltett, hiszen úgy könyvelt el a magyar állam 155,1 milliárd forintnyi kiadást, hogy mindössze 1045 illegális bevándorlót regisztrált a rendőrség.

A 2018-as költségvetésben egyébként 50 milliárd forintos előirányzat szerepel ezen a soron, és október 4-ig mindössze 365 illegális határátlépőt regisztrált a rendőrség, teszi hozzá az Mfor.

(Forrás: HVG)

Határtalan embertelenség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest