A perszóna, aki non gráta! – Pottyondy Edinát kitiltották egy kulturális központból – “2.000.- a krumplis lángos, éljen Orbán, az új Kádár János…”

Pottyondy Edina a mai videójában egy nagyon szomorú dologról beszélt, persze a tőle megszokott, zseniális szarkazmussal és iróniával. De azért ott az indulat is, ami nélkül nem lehet ma már megnyilvánulni olyan embernek, aki nem komplett szociopata. Edinát kitiltották egy művelődési házból. Természetesen nem csak egyből, de ezt nyilván ő is tudja – írta közösségi oldalán Bálint Natália, miután megnézte a youtuber, influenszer, stand-up komikus videóját.

“…ahogy nálunk Óváron mondják: a perszóna, aki non gráta….”

“Azt hiszem megkaptam a legnagyobb elismerést, amit csak egy közélettel és humorral foglalkozó ember kaphat ma Magyarországon, -nem, nem a Karinthy-gyűrűt- megvan az első kulturális központ, ahonnan ki vagyok tiltva.” (…) ez az egyetlen állami kitüntetés, amit mindenféle rossz érzés nélkül veszek át!

A “3 T”

Aki olyan fiatal, hogy fogalma sincs, mit jelent a TTT…: a Kádár-korszak a kulturális életben – melynek irányítója csaknem mindvégig Aczél György volt – is enyhülést hozott a „3T” néven ismertté vált kultúrpolitika, amely az alkotók és a művek három – „támogatott”, „tűrt” és „tiltott” kategóriába sorolását jelentette.

    • Támogatott műnek a „pártos” és „szocialista realista”,
    • tűrtnek a nem marxista, de a marxizmussal nyíltan nem polemizáló,
    • tiltottnak az anti-marxista és rendszerellenes alkotások számítottak.

Az irodalompolitika három nagy kategóriába való besorolásának természetesen nem voltak állandó és egyértelmű kritériumai. Ezek a mindenkori politikai helyzet függvényében szigorodtak vagy enyhültek. Ennek érzékelése és érvényesítése elsősorban a szerkesztők feladatai közé tartozott. S ha ők nem bizonyultak eléggé ébernek, akkor a kormány vagy a pártközpont „illetékesei” „jártak el”. (forrás)

A NER-tesó….

“Úgy tűnik, hogy a NER-testvér figyelme tényleg mindenre kiterjed…”

“2.000 a krumplis lángos, éljen Orbán, az új Kádár János…”

“Sokat gondolkodtam, hogy tegyek-ehhez arcot és nevet, de hát kib@szott velem, én meg csináljak belőle kultuszminisztert, vagy a Színművészetin dékánt, vagy egy új Demeter Szilárdot?”

E fenkölt okból nem tudjuk meg, melyik helyi “hatalmasság” döntött a benyalás ezen formája mellett megóvva városa -falva- lakosait az élvezhető humor ártalmaitól.

A Mága-Videoton-tökmag szentháromság…..

Azért van, ami megnyugtató: a regnáló és kiskatonái ismerik a “színházat”, mint fogalmat és foglalkoznak is vele!

“Az is kiderült, hogy hiába a Mága-Videoton-tökmag szentháromságra épül az Orbán-rendszer, azért mégis csak ismerik a színház fogalmát. Nem az történt, hogy nem hívtak meg az M1-re a lottó-showba, vagy egy délutáni Ridikülbe, vagy nem csináltak velem interjút a Kossuth rádióban péntek reggel 8-kor…. (…) de az, hogy egy helyszín, amivel már megállapodtunk az időpontban, a pénzben és azt mondták, hogy minden rendben van, de jó lesz, egyszer csak küld egy levelet, hogy mégsem, Pottyondy ott nem léphet fel!”

Tovább is van…., mindenképpen nézze-hallgassa meg, garantáltan remek!

“Köszönöm mindenkinek, akik segítettek elnyerni az “itt biztosan nem lépsz fel Te libernyák luvnya” – díjat”

Egy nap alatt 139 615 ember nézte meg a videót, ami messze több, mint amennyien a fent meg nem nevezett “kutúrba” elfértek volna, úgyhogy köszönettel tartozunk a döntnöknek!

A hozzászólásokból…

“Gratulálok az újabb elismeréshez! Nem elég a sok százezer megtekintés, a több mint 160 000 feliratkozó, most kaptál még egy visszaigazolást, hogy jól nyomod! Csak így tovább!”

“Hú, ez nagyot ütött. Sajnálom, a tiltást, de ebből is látszik, hogy milyen fontos, amit csinálsz, Ede. Köszi a munkádat.”

“Légy türelmes Ede! Most te vagy a “fekete bárány ” szólóban! Feró is kivárta a sorát! Néhány évtized és Kossuth-díjas lehetsz! Vagy Karinthy-gyűrűs! ;)”

“Ede minden tiszteletem. A helyzet egyre inkább rémítő, mint vicces”

“Gratulálok Edina! Minden elismerésem ahhoz h zavarod/irritálod ezeket a nerkutyákat, akik a gazdi elvárásainak megfelelően tudnak gyűlölni, letiltani, fröcsögni. További munka sikereket és jó egészséget!”

“Nekem ebből a kedvenc poénom a grácos: Ha tényleg jár Grácba, az elég nagy baj. Ha nem jár, az még nagyobb!
No, ez humor.”

“Szokatlanul rövid, de annál töményebb. Úgyhogy meghallgatom még néhányszor. Ja, és gratulálok a “kitüntetéshez”! Hiába, a tehetség elnyeri méltó büntetését. ”

“Mindig, mikor azzal hitegetem magam, hogy nem is olyan rossz, megdöbbenek, hogy 2022-ben ilyen történik.”

“Kedves Edina!Nálad menöbb okosabb szellemesebb bátrabb nőt nem láttam! Köszönöm, hogy hallgathatlak!”

“Eddig ez a legerősebb videód! Ha lenne egy művházam, csak te léphetnél fel benne. ”

“Idáig jutottunk sajnos….már nem is kell leszólni a “pártközpontból” tudják a dolgukat… “nehogy baj legyen!” ( jön a NAV, ÁNTSZ, ellenőrzések stb.)
A videó csúcsszuper, GRATULÁLOK!!!”

Potyondi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük