A Pick Szeged magabiztosan győzte le a Celjét

A Pick Szeged házigazdaként 36-27-re nyert a szlovén RK Celje PL ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában, szerdán.

A hazaiak keretéből Mikler Roland, Miguel Martins és Luka Stepancic, a vendégektől Ziga Mlakar hiányzott

A bajnoki címvédő szegediek támadójátéka viszonylag jól működött a meccs elején, ennek ellenére nem tudtak ellépni a Celjétől, mert a védekezésük ekkor még nem volt kellően hatékony. A találkozó első harmadában kétgólosnál nagyobb különbséget egyik csapat sem tudott kialakítani, pedig a házigazdák a sérülésből visszatért Bánhidi Bencét is bevetették. 

Előbb egy 4-1-es, majd egy 7-0-s sorozatot produkált a Szeged, utóbbi periódusban 12 percig nem kapott gólt, vagyis a védekezése nagyot javult, és a szünetre megnyugtató előnyt alakított ki.

A második félidő elején a szlovénok elveszítették Ante Ivankovicot, aki megkapta harmadik kiállítását, ezért nem térhetett vissza a pályára. Mirko Alilovic remekelt a hazai kapuban, így tovább nőtt a különbség, a 44. percben már 26-16 volt az állás. 

A szegediek a biztos vezetés tudatában némileg kiengedtek, ezt egy 5-1-es sorozattal használta ki a Celje, amely kettős emberelőnyben is játszhatott, de nem tudott közelebb férkőzni – szinte végig jobban játszó – ellenfeléhez.

A hazaiaknál Bánhidi BenceKent Robin Tönnesen és Sebastian Frimmel is hat gólt lőtt, Mirko Alilovic tíz védéssel zárt. A túloldalon Tilen Strmljan volt a legeredményesebb öt találattal.

A két együttes 11. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a mérleg a Szeged szempontjából két vereség, egy döntetlen, és immár nyolc győzelem.

Juan Carlos Pastor, a Szeged vezetőedzője

“Mindkét csapatnak jár gratuláció – ellenfelünk fiatal együttes, ám remek kézilabdát játszik, illetve minden meccsen nagyot küzd. Nyomás alatt játszunk, hiszen karácsony előtt még pontokat kell szereznünk a BL-ben. Ez most sikerült, mert összeállt a védelmünk, emellett támadásban is eredményesek tudtunk lenni. A második félidőben jól működött a játékunk, akadtak persze hibák, de általánosságban kimondhatjuk, hogy jó meccset játszottunk. Fontos volt a siker a pontok miatt, de azért is, hogy visszanyerjük a közönség bizalmát, hiszen fontos érték számunkra a támogatásuk.”

Mario Sostaric: Mindig jó érzés látni a boldog szurkolókat a meccs végén, most sem volt ez másként

“Óriási nyomás volt rajtunk, idegesen is kezdtünk, de végül sikerült nyernünk ezen a fontos találkozón. Jövő héten Celjébe megyünk, ott is pontokat akarunk szerezni.”

Alem Toszkics, a Celje vezetőedzője

“Mindkét csapatnak fontos volt ez a meccs, hiszen a csoportban azonos pontszámmal kezdtük a találkozót. Ezen az estén egyértelműen a szegediek voltak jobbak, akik eredményes rendszerben játszanak, megérdemelten múlták felül fiatal csapatomat.”

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája

B csoport, 7. forduló:

Pick Szeged-RK Celje PL (szlovén) 36-27 (18-12)
Szeged:
 Alilovic 1, Krivokapic (kapusok), Bánhidi, Blonz, Bodó 2, Bombac 5, Frimmel 6 (4), Gaber 1, Garciandía 4, Krivokapics, Mackovsek 1, Molnár, Radivojevics 1, Rosta, Sostaric 3, Szita, Tönnesen 6.
Celje: Belkaied, Bojic, Gabersek (kapusok), Antonijevic, Cokan 3 (1), Ivankovic 3, Janc 4 (3), Knez, Marguc, Martinovic 4, Mazej 1, Muhovic, Strmljan 5, Suholeznik 1, Vlah 4, Zabic 2.

Aalborg Handbold (dán)–HBC Nantes (francia) 32-35 (17-20)

November 24., csütörtök
18:45 THW Kiel (német)–Barca (spanyol)
20:45 Lomza Industria Kielce (lengyel)–Elverum Handball (norvég)

Az öt győzelemmel és egy döntetlennel álló Telekom Veszprém csütörtökön a válogatott Leimeter Csaba csapatát, a horvát PPD Zagrebet fogadja, a két sikerrel és öt vereséggel rendelkező Szeged pedig jövő szerdán Celjébe látogat.

Forrás: EHF / MKSZ / MTI / Pickhandball.hu

A Telekom Veszprém öt góllal nyert a Pick Szeged ellen