A piszoár “előszobájában” – lecke Gábor Györgytől Orbánnak

Gábor György filozófus közösségi oldalán jó szokása szerint iróniába csomagolva mond megsemmisítő véleményt Orbánról és rezsimjéről, és mint tudjuk, a humor olykor öl.

Volt az a történet, hogy

Herczeg Ferenc egy színművének bemutatója után egy kritikus megsemmisítő kritikát írt a darabról, minden rosszat elmondva, ami csak elképzelhető. Néhány nappal később egy másik színházi előadás szünetében, a színház mellékhelyiségében egymás mellett állva könnyített magán az író és a kritikus. A kritikus kellemetlenül érezte magát és magyarázkodni kezdett: Természetesen ragyogó volt a darab, egészen kíváló, de hát tudja, milyen a főszerkesztőm, kénytelen voltam letolni ezt a remekművet. Herczeg Ferenc egykedvűen gombolván sliccét, az alábbit válaszolta: Rendben, de arra kérem, hogy legközelebb az újságban szíveskedjék dicsérni a művemet, és itt a piszoár fölött ócsárolni.

Mindez most azért jutott az eszembe,

mert ez a velejéig nagyszerű Deutsch Tamás a széles nyilvánosság előtt, a sajtóban tett egyenlőségjelet Manfred Weber valamint a Gestapo és az ÁVO között, majd nemes jellemről és heroikus bátorságról tanúságot téve privát levélben kért Webertől elnézést. Lassan ideje volna a Karmelita kolostort és a Lendvay utcai székházat egy merő piszoárrá átalakítani.

<<FRISS HÍREINK!>>

Gábor György

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük