A polgári jobboldalnak is érdeke, hogy Márki-Zay győzzön!

Hódmezővásárhely ma polgármestert választ, a tét pedig – amitől a kormánypártok láthatóan rettegnek is – jóval több annál, mintsem, hogy ki üljön a város vezetői székébe. Egy üzenetet, egy vaskos felkiáltójelet rajzolhatnak ma a választók a „hatalmasoknak”. Bizony rájuk fér! – írja blogbejegyzésében Ujhelyi István, szocialista uniós képviselő.

Ne egy önkontrollját vesztett családi elitklub uralja az országot

Az elmúlt hetek kampánya és a Fidesz tettei, illetve kijelentései egy dolgot mindenképpen bebizonyítottak Hódmezővásárhelyen: a mai végeredménytől függetlenül, az áprilisi választáson egyértelműen meg kell roppantani a NER gránitnak hitt, de valójában törékeny rendszerét, mert az a fajta kontrollvesztett erkölcstelenség, ahova az elmúlt években jutottak, nem maradhat megtorlatlanul. Sem bal-, sem jobboldalról.

A keresztény-konzervatív célokat követő, a polgári jobboldal értékeiben hívő választóknak is egyértelmű érdeke, hogy ne egy önkontrollját vesztett családi elitklub uralja az országot, amely szicíliai viszonyrendszerben tekinti sajátjának a közpénzek minden elérhető forintját.

Márki-Zay Péter személyében egy olyan új vezetője lehet a hódmezővásárhelyi közösségnek, aki vitán felül képes építeni és gyarapítani ezt a büszke várost. De itt a lehetőség a kormánypártok támogatóinak is arra, hogy jelezzék a sajátjaiknak – még ha egyébként kormányon is akarják tartani őket április után –, hogy nagyon messzire szaladt velük az a bizonyos ló. A polgári oldalnak ugyancsak érdeke, hogy ma Márki-Zay Péter legyen a hódmezővásárhelyi polgármester-választás győztese: ezzel megüzenve a NER-lovagoknak, hogy azért nekik sem lehet mindent.

A változást akaró magyarok egyértelműen megerősödhettek az elmúlt napokban

A Fidesz maga bizonyította, miként él vissza joggal, erkölccsel, hatalommal. Ahogy próbálták minden eszközzel ellehetetleníteni a teljes ellenzéki oldal által támogatott, független jelöltet. Ahogy fideszes módszerekkel megtámogatva indítottak vele szemben zavarórepülő ellen-jelölteket. Ahogy kormányzati szinten próbálták meg zsarolni a helyi választókat, hogy tudják: hová kell húzni az ikszet. Ahogyan próbálták Márki-Zayt megsemmisíteni a pórázon tartott médiabirodalommal, vagy ahogyan legutóbb – egyébként a vészkorszak óta nem látott szintre süllyedve – szórólapokon írták össze és alázták Márki-Zay támogatóit – egyszerű, tisztességes hódmezővásárhelyi embereket és közösségeket. Ezek a kontrollvesztett, erkölcstelen lépések mind bizonyították: a helyzet megérett a változásra, a helyzet megérett a figyelmeztetésre.

Hódmezővásárhely mutathatja az utat az ország jövője szempontjából életbevágóan fontos egyensúly és igazságosság megteremtéséhez. Hajrá, Márki-Zay Péter!

A magyar miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Száznyolcvanadik alkalommal kongatom a harangokat, de addig folytatom, amíg szükség van rá. Mert radikális európai demokrataként ez a dolgom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük