Sorting by

×

A polgármesterek saját hatáskörben mondják le városuk szilveszteri buliját – A kormány hallgat!

Ahogy arról beszámoltunk, a covid-fertőzés terjedése miatt világszerte elmaradnak a nagyvárosok év végét búcsúztató rendezvényei. A magyar kormány ezügyben hallgatásba burkolódzik, az esetleg nem túl népszerű döntés meghozatalát ráhagyja a polgármesterekre. Szerencsére a városuk lakosaiért felelős magatartást mutatók leállítják a szilveszteri bulikat.

Orbán “felelős” hallgatása

Általános kormányzati korlátozás híján több nagyváros vezetése is úgy döntött saját hatáskörben, hogy inkább idén sem tartják meg a szilveszteri városi ünnepségeket és tűzijátékokat. Debrecen mellett Miskolc és Szeged is az óvatosság mellett tette le a voksát

– számolt be az RTL Klub híradója.

A hatályos szabályok szerint egyébként csak arra kell tekintettel lenni jelenleg, hogy az 500 fő feletti rendezvények csak védettségi igazolvánnyal látogathatók.

Debrecen a szokásos főtéri rendezvényeket törölte

-nyilatkozta a polgármester. A miskolci önkormányzat szóvivője, Petruskó Norbert pedig arra kérte a város lakosságát, hogy szűk körben ünnepeljenek a járványhelyzet miatt. Szegeden is elmarad a szilveszteri ünnepség, Pécsen pedig csak tűzijátékot tartanak.

A legutóbbi, az 50. heti minták elemzéséről rendelkezésre álló adatok szerint egyébként mindegyik említett városban mérsékelt volt a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben, ami arra utal, hogy a közeljövőben nem várható a járványhelyzet romlása ezekben a térségekben.

Budapesten….

Az RTL kérdésére a Főváros azt az információt adta

ilyet idén nem tudnak bevezetni, mert ez a kormány hatásköre. A fővárosban a Vörösmarty téri karácsonyi vásár egyébként éjjel 1 óráig nyitva lesz, de ez csak védettségi igazolvánnyal látogatható.

Ajánljuk a főváros vezetésének a fenti városok példáját!

Rusvai Miklós víruskutató az RTL-nek azt mondta: a javuló járványszámok miatt nem szükséges semmilyen korlátozás, az oltottaknak pedig

„úgy telhet a szilvesztere, mintha nem is lenne koronavírus.”

A hivatalosság szerint….

Tűzijátékot durrogtatnivalót december 28. és december 31. között lehet megvásárolni az erre kijelölt árusítóhelyeken, ezek idén is jellemzően plázák, valamint a nagyobb üzletházak parkolóiban található konténerek. Ezeket a rendőrség és a katasztrófavédelem is folyamatosan ellenőrzi.

A petárdák használata továbbra is tilos,

aki ezt a tilalmat megszegi, akár 150 ezer forintos bírságra is számíthat. Azokat a pirotechnikai eszközöket, amelyeket nem használunk fel szilveszterkor, vagy hibás, lejárt szavatosságú terméket legkésőbb 2022. január 5-én éjfélig a forgalmazónak kell visszavinni. A forgalmazó ezeket az eszközöket köteles visszavenni.

 

A polgármesterek saját hatáskörben mondják le városuk szilveszteri buliját - A kormány hallgat!

átver

Egy hozzászólás itt: “A polgármesterek saját hatáskörben mondják le városuk szilveszteri buliját – A kormány hallgat!

 • 2021.12.28 - 17:39
  Közvetlen hivatkozás

  Ebben az országban nem volt járványkezelés.
  Vagy amit a kormány annak hívott, az lélegeztetőgép, és vakcinabiznisz volt. Sok embernek az a véleménye, hogy miután már nem tudnak a járványon nyerészkedni, pont lesz@rják az egészet. Milyen ország az, ahol az egészségügyért is felelős miniszter egy reszketeg, belassult öregember, aki csak bajt csinált, ezért a belügyminiszter felügyeli, aki szintén nem ért az egészségügyhöz. Bár a kormányban 1-2 ember kivételével nem értenek semmihez, viszont jó pártkatonák. Müller Cecília szintén csak pártkatona,aki egyébként dísznek ronda, másra meg nem jó.
  Valaki összeszámolhatná, hogy a fidesz, vagy a hozzá közel álló emberek mennyit kaszálnak a járványon. A nyakukon maradt lélegeztetőgépeket havi 90 millióért tárolja egy szintén fideszközeli ember gödöllői raktárban. Nyilván nem lett volna közel 40 ezer halott, ha orbán a szakemberekre bízza a járványt. Mekkora kupleráj az, ahol a külügyminiszter engedélyezi a vakcinát? A reptéren pózoltak a kínai, és orosz szállítmányoknál szíjjártó és orbán. Ehh, nem is érdemes sorolni, hogy az egyszerű ember szemével nézve is mennyire használhatatlan a magyar kormány/orbán, merthogy ő maga a kormány. És még 10 évnyi kormányzást kér az emberektől. Na, ezalatt teljesen elpusztítja az országot. Ez tuti

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.