A politikai elit – hol elit ez, könyörgöm? - Városi Kurír

Sorting by

×

A politikai elit – hol elit ez, könyörgöm?

Böfögő, suksükölő pacalhuszárok gyülekezete, milliós, rosszul szabott-hordott öltönyökben. Ez az elit? Pfff. – szóval az „elit” megelégelte a magyar oktatási rendszer kőkorszaki körülményeit, hogy nincs kréta, tábla, nyáron klíma, télen normális fűtés, takarító, és tanár sem.

Hirdetés

Iskolabojkott

A diákoknak szükségük lesz igazolásra, ha távol maradnak, így a szülők is – ha akarnak – aktívan állhatnak gyerekeik kezdeményezése mögé.

Mondjuk már ki, az isten verje meg, nincs oktatás

Ez nem oktatás. Nagy élet! És? Számít? Nincs valós egészségügyi ellátásunk sem. Valami sufnituning van helyette. Meg kormányzati repülőink. Meccsrejárók. Meg stadionjaink, kisvasutunk, ilyenek. A kórházakba meg halni jár a magyar. Azt is csendben, mivel nem csak Petőfit nem tanítják már lassan – biztos mocskos libsi-bolsi volt, vagy nemtom – hanem azt sem, hogy vannak jogaid, hogy pont olyan ember vagy, mint akik éppen kirabolnak röhögve, ezért fel sem fogjuk ésszel mi történik körülöttünk.

Azt hisszük ez a normális

Ez a világ rendje. A Kedves Vezető és még kedvesebb családja istentől való, Felcsút a világ közepe, körötte forog az univerzum. Milliárdosnak lenni politikai kiváltság, éhen halni meg alapvető joga a magyaroknak. Kósa és a Pacalhuszár okosok, a mangalicaszerelő meg maga Einstein, csak kövérebb kiadásban. Csendben hullunk az elmúlásba, mint az őszi falevelek. Hurrá!

Hol is tartottam? Ja!

Az ELIT! Megelégelte a lepukkant oktatásunkat. Jelzem, jogosan. Nem fogja tán odajáratni a gyerekét – a kis királylányokat, úrfikat, a drága outfitben – ahol nics már semmi? Oktatás sem? Oda, ahova a mi kölykeink járnak? Oda, ahol nincs kréta, budipapír, fénymásolólap, tanár, takarító, oktatás? Nincs a suli előtt sorompóval elzárt hatalmas parkoló – még a végén meghúzza a plebsből valami olcsójános a „mi autónkkal” a bazinagy bömös oldalát – biztonsági őrök hada, ipari kamerák, klíma, hatalmas park, anyámtyúkja minden, amit rá lehet aggatni egy beruházásra. Merthogy nincs. Az átlag magyar iskolákban ezekből semmi nincs.

A debreceni iskolákban sincs!

Illetve már van. EGY ISKOLÁBAN VAN. Mert a debreceni nemzetközi iskolában minden van! Kréta, budipapír, dietetikus, pszichológus, biztonsági őrök, mágneskártyás beléptetőrendszer, öntözött parkok, milliós fizetésért dolgozó tanárok – tényleg? MIÉRT KERESNEK ÖTSZÖR ANNYIT A DEBRECENI NEMZETKÖZI ISKOLA TANÁRAI, MINT EGY ÁTLAGOS GIMNÁZIUM TANÁRAI? MIÉRT? – sorompóval védett, hatalmas parkoló, minden.
ÉRTIK? Még oktatás is van. Hogy a kis lurkó TUDJON MAJD ÉRVÉNYESÜLNI EURÓPÁBAN! Jó dolog debreceninek lenni, gondolhatják most sokan, mert ilyen suli nem minden bokorban terem, és én is szeretném, ha odajárhatna a kölyköm. DE NEM JÁRHAT!

Mert – természetesen állam 4 milliárdból épült, még természetesebben mi, debreceniek fizetjük meg az éves, cca. 400 000 000 forint fenntartási költségét a sulinak. Megéri nem, hogy a kis gézengúzok odajárhassanak?

Megérné, csak van egy kis prücök!

MERT NEM JÁRHATNAK ODA! A PLEBS MÉG CSAK A SULI KÖRNYÉKÉRE SEM TEHETI BE A LÁBÁT! Mert elhajtják őket a biztonsági őrök, mert sorompó, kamera, beléptetőrendszer van mindenütt, mert ez nem a mi világunk, MERT AZ ÉVES TANDÍJ AKÁR 5 MILLIÓ FORINT IS LEHET! A mi pénzünkből épült, mi vesszük a krétát, a WC papírt, a táblát, a klímát, a lófütty tudja, mindent. Mi fizetjük a milliós fizetéseket, a biztonsági őröket, a dietetikus – nehogy elcsapja ott bárki a kis pociját, a pszichológust, a kertészeket, mindenkit. Nekik! A “mi” ikoláink pedig valahogy nem ilyenek. Nagyon nem.

ÉRTIK? A MI KÖLYKÜNKNEK OTT NINCS HELYE,

A „MI” ISKOLÁINKBÓL PEDIG EZEK A DOLGOK HIÁNYOZNAK. Talán azért, mert nekünk jó, ami van. Oktatás, tábla, kréta, budipapír, dietetikus, tanár, pedellus nélküli oktatás. Mi ezt szeretjük?!

Az elitnek meg építünk, működtetünk, fizetünk kacsalábon forgó, őrzött magániskolának látszó állami iskolát, ahol nemcsak kréta, tábla, tanár de még oktatás is van. Ők azt szeretik.

Nekünk meg jó ez így. JÓ EZ ÍGY?

megosztás

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

 • 2019.09.04 - 14:51
  Közvetlen hivatkozás

  Hm.
  Kellene a cikk mellé Pontos Cím utca név házszám iskola pontos neve és az itt felsoroltak igazolására pár fénykép mindarról ami látható: Beléptető kapu, sorompós parkoló, biztonsági őr/őrök, alma materről fénykép legalább a bejáratról és az utcáról ahol van, hogy belehessen azonosítani. Mindez azért, hogy legyen egy kis látvány arról amiről Mi Lemaradtunk. Mert így nem annyira hiteles.
  Mint tudjuk az igazi zsurnaliszta alátmastja állításait – ha mással nem – egy kis képi dokumentációval.
  Legalábbis anno az igazi “Kurír” ezt tette míg Orbanescu és bandája hagyta.
  Én ezt szeretném látni a “varosikurir” hírportáltól. Már ha lehetséges.
  Ha nem, akkor nem.
  De azért kár volna.

  Válasz
  • 2019.09.05 - 07:37
   Közvetlen hivatkozás

   Csak bólogatni tudok. Ha Szeletomi írta volna a cikket, biztos úgy is lenne.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.