A propagandamédia legfrissebb bohóctréfája a csúnya városvezetés és a „kerékbilincsbe vert” szegény állampolgárok szembeállítása

A propagandamédia legfrissebb bohóctréfája a csúnya városvezetés és a „kerékbilincsbe vert” szegény állampolgárok szembeállításáról szóló hazugság. Öntsünk hát tiszta vizet a pohárba! – írta Karácsony Gergely közösségi oldalán.

Azt vallom, hogy egy szabad város,

egy közel kétmilliós közösség működésének fontos alapja az együttélés szabályainak betartása. Az egyik legfontosabb ilyen szabály a közlekedők számára a KRESZ. A budapestiek és a hozzánk érkezők túlnyomó többsége törvénytisztelő és szabálykövető állampolgár. Az ő érdekük és mindannyiunk érdeke, hogy a normák megsértésére, a parkolás területén is megfelelő szankcióval reagáljunk.

Egyetlen olyan autósnak sem kell büntetésre számítania,

aki betartja az előírásokat, de az eddigi gyakorlatnak is megfelelően, a kerékbilincs használata indokolt lehet minden olyan helyzetben, amikor valaki tiltott helyen – például zöldfelületen – parkol, ugyanakkor nem korlátozza mások szabad mozgását. Ahol a tilosban parkoló autó mások közlekedését akadályozza, ott az elszállítás indokolt. Akik ebben a városban élünk, tudjuk, látjuk, hogy egy nap ilyen szabálytalanságból nem csak 5-6 eset történt, ahogy az a rendészeti igazgatóság korábbi statisztikáiból kiderült. Helyes hát, ha az új rendészeti igazgató hatékonyabb munkavégzést vár el a közterületi rend érdekében.

A büntetés mértéke legyen arányos

és szolgálja azt a célt, hogy ne legyen érdemes véteni a parkolási normák ellen! A szankciókból származó bevételből pedig természetesen a várost fejlesztjük, részben a rendet fenntartó Fővárosi Rendészeti Igazgatóságot is, és persze ebből is jócskán jut az államkasszába (amiből aztán a hecckampányt folytató lakájmédiába csorog jó sok pénz). A szabályok betartásán alapuló rend nem ellentéte, hanem egyik feltétele a szabadságnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük