Sorting by

×

A Putyinnak adott nyugati pofon nemcsak neki, de a nyugatnak is fájni fog

New York (CNN Business) Vlagyimir Putyin és Oroszország megbüntetése az Ukrajna elleni agresszióért, itthon is nagyon fog fájni. Mert ahhoz, hogy ott üssük meg  Oroszországot, ahol nagyon fáj,  neki, ahhoz önmagunkon is ütnünk kell. 

Függés Oroszországtól

Oroszország vezető olaj- és földgáztermelő, így a világ az exportja  Putyin rabságában van. Valójában az Európai Unió földgázának több mint egyharmada Oroszországtól függ.
Ezért olyan drámai Németország lépése, hogy visszavonja az orosz földgázt Németországba szállító Északi Áramlat 2 vezeték  engedélyezésé .Putyin  úgy tűnt, kedden dühöngött az EU-függőség miatt, és Twitteren ezt írta :

“Üdvözöljük a bátor új világban, ahol az európaiak hamarosan 2000 eurót fognak fizetni 1000 köbméter földgázért!”

Az olajárak növekedése, tovább löki az inflációt

A leghatékonyabb módja annak, hogy Oroszországot szankciókkal célozzák meg, ha megszüntetik a Nyugat olaj- és földgázellátását . Ez azonban még magasabb árakat és nagyobb fájdalmat okozhat a fogyasztóknak. Az olajárak már 8 éves csúcs közelében vannak , és az infláció egyik fő mozgatórugója. Ezeket a döntéseket nehéz lesz életbe léptetni a nyugati vezetők számára.
Biden megígérte, hogy „minden rendelkezésre álló eszközt” felhasznál a gázáremelések korlátozására, miután új szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben

“Az Egyesült Államok elnökének aggódnia kell amiatt, hogy  az USA ősszel, új választási szezon előtt áll és az európai vezetőknek is megvannak a maguk belpolitikai korlátai”

– mondta többek között  Josh Rogin, a CNN politikai elemzője.

“A végeredmény azzal jár, hogy korlátozza a  Putyin agressziójára adott válaszlépéseket. Természetesen Putyin tudja ezt. Ez a demokráciák természetrajza, és ez Putyin előnye, amelyet biztosan ki fog használni. .”

Ma hajnalban történt!

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.