Sorting by

×

A Red Bull szárnyakat adott Tarlós István fantáziájának….

Budapest főpolgármestere, miközben dübörög a fejünk felett a Red Bull Air Race és a város is járhatatlanná vált, régi jó szokásához híven a megoldás helyett ismét a halogatást és a késői reakciót választotta.

Mint mindig, ha bajban van, Tarlós István most is előhúzta a Demszky-kártyát

Reagálva a DK képviselőjének, Gy. Németh Erzsébetnek a Red Bull rendezvénnyel kapcsolatos bizottsági határozatot durván bíráló, a főpolgármestert és a Városházát támadó ismételt nyilatkozataira, mellékelten megküldjük a 2004-2009 közötti, SZDSZ-MSZP – ha úgy tetszik, Demszky-Gy. Németh – kurzus említett rendezvényre vonatkozó, sorozatos díjmentes hozzájárulását bizonyító feljegyzést, és az azokhoz tartozó időbeli fővárosi határozatokat (melyeket – amint látható – esetenként az augusztus 20-i ünnepség keretei között tüntettek fel).

– Írja közleményében a főpolgármester.

Valóban, az iratok azt igazolják, hogy az MSZP-SZDSZ városvezetés ingyen adta a területet a szervezőknek a rendezvényhez..

A Városi Kurír megkérdezte az ügyről a Tarlós István által oly sokat emlegetett Gy.Németh Erzsébetet, aki ellentétben a főpolgármester csúsztatásával, soha nem volt a város második számú embere, csupán az akkor valóban nagyon erős MSZP-frakció vezetője.

Gy. Németh Erzsébet: nemzeti ünnep vs. üzleti vállokozás

Tarlós vs Gy. Németh
Touché (Fotó: Népdzava)

“Kezdjük azzal, hogy a mindig késve reagáló Tarlós István megtisztel azzal, hogy úgy emleget, mint a Demszky-féle városvezetés fontos tagját. Tény, ami tény, mi végiggondoltan döntöttünk, és ne feledjük el, hogy akkoriban ez a rendezvény az augusztus 20-i állami ünnep egyik attrakciója volt a vízi- és légiparádéval együtt. Az állami ünnepekre minden esetben ingyen biztosítja a főváros a helyszínt. A kapcsolódó szolgáltatásokért, mint például a vendéglátás, elkértük a teljes bérleti díjat. Azt most hagyjuk, hogy arra sem volt nálunk példa, ami most bekövetkezett, hogy hetekre lezárták a város budai oldalának egy részét emiatt a rendezvény miatt.”

Úgyhogy bármennyire is oda akart csapni nekünk Tarlós István, még akár csúsztatások árán is, csendben jelentem: mellé ment.” – fejezte be Gy. Német Erzsébet a DK várospolitikusa.

Forgalomkorlátozások a Red Bull Air Race budapesti versenye miatt június 20-25. között

Azzal a kérdéssel se foglalkozik mostanság senki, hogy 2010-ben, szinte megalakulásával egy időben tiltotta ki a Duna fölül a versenyt az Orbán-kormány a zaj és egyéb szennyező hatások miatt, így akkor el is maradt a futam, ám 2011-ben ismét engedélyezték. Mi történhetett.

átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.