Rékasi Ziggy újra a ringben?

A 2018-es választás környékén karakán, egyértelmű, bátor kiállásáról vált ismertté Rékasi Zsigmond – Ziggy –  aki attól kezdve már nem csak “A Rékasi” fia. Májusban bejelentette, hogy felhagy a politizálással. Most újra hallat magáról….

Az ország sokáig csak Zsebiként ismerte,

szülei, Rékasi Károly és Détár Enikő ugyanis állandóan így hivatkoztak rá. Most közösségi oldalán próbálkozik megmagyarázni, amibe sokak foga beletört már. Hátha neki sikerül…

“Jó volna a következőket egy folyóiratban, esetleg egy televíziós műsorban tisztázni, de ugyebár nekem erre itthon már nincs lehetőségem.. ahogyan sokan másoknak sem.

Hosszú lesz, de aki könnyű idegzetű, az amúgy sem követ. A könnyen kezelhetőség miatt részekre osztom a posztot:

I) Hogyan jut Magyarország EU-s pénzhez?
II) Gazdasági következmények, és jelenlegi helyzetünk
III) Mutogatás a múltba, lélegzet a jelenben
IV) Hova tovább?
V) Nincs sok hátra
VI) Konklúzió

I) Hogyan jut Magyarország EU-s pénzhez?

Kapunk évi öt-millió eurót, amit szabadon költögethet az állam mindenfelé, nem? Nem egészen.
A rendszer nagy vonalakban a következők szerint működik;

1) Vannak pályázatíró cégek, akik egy meghatározott kompenzáció fejében kidolgoznak a céged portfóliójának megfelelően tervezeteket, majd elküldik kormányunknak elbírálásra.
2) Ha a pályázatod nyerte a tendert, akkor a Magyar Államkincstár eljuttatja hozzád a pénzt.
3) Te felhasználod ezt az összeget, és mindent a legapróbb részletig egy számla formájában visszanyújtasz a Magyar Államkincstárnak.
4) A Magyar Államkincstár a számla segítségével igényli a pénzt az EU-nál, és így visszakerül a Magyar Államhoz a befektetett tőke.

Ezzel nálunk jelenleg a 4. pontnál van a bibi. A nyomozások, és a Sargenteni-jelentés függvényében az EU lényegében azt mondta, hogy amíg nem rendeződik a helyzet, addig kicsit álljon meg a fáklyásmenet. Ennek függvényében jutott el az utasítás egy (értelemszerűen nem jelöljük meg a forrást) pályázatíró céghez, miszerint zárják a függőben lévő projekteket, és vonjanak vissza minél több támogatást.

II) Gazdasági következmények, és jelenlegi helyzetünk

Mivel most nem jut el hozzánk túlon túl sok EU-s pénz, ezért a hirtelen jött pofonnal érkezett a realizáció, hogy rohadtul kevés pénze van az amúgy is belülről szerte széjjel szipkázott országunknak. Ezért zároltatnak projekteket, és ezért lehetett a Fundamenta Lakástakarék, egy több mint 20 éve tökéletesen működő rendszert 3(!) nap alatt felülírnia, és hazavágnia a kormánypártnak.

Történt már hasonló eset az EU-ba lépésünk óta. Ekkor a magyar GDP rettentően rövid idő alatt úgy 1.3 %-ot esett, míg az szinte az ÖSSZES körülöttünk lévő EU tagállam gazdasági növekedést, de minimum gazdasági stabilitást tudott felmutatni. Nekünk ilyen nem adatik meg.

III) Mutogatás a múltba, lélegzet a jelenben

Az elmúlt időben nem volt jelentős teljesítményünk. Volt számos egyéni sikere Magyar embereknek, de teljes országként, amit alátámasztott és támogatott volna az állam, ilyenről nem beszélhetünk.

Tankönyvekben tömérdek fejezet szól a dicső Magyar múltról, a tudományos, technológiai és társadalmi áttörésekről. Rettegett korszakként jelenik meg a “kalandazosunk” tömérdek európai ország történelmében. Teljes kultuszok épültek hazánkban sportteljesítmények köré, amik a mai napig hajtanak megannyi ifjú titánt..

..na de mi van most? Európai viszonylatban a NAGY SEMMI.

Ez nem hazagyalázás. Aki olvasta legalább 3 versemet, vagy egy nyilatkozatomat is, az tudja, hogy szeretem a Hazámat. Ezért nagybetűs nekem mind a Magyar, mind a Haza szó. Nincs nekem fontosabb földterület, vagy kulturális közeg. Magyar múltam, Magyar a családom, Magyar a szerelmem, Magyar a múzsám és Magyar a jövőm. Ti mind ki olvassátok és értitek ezt a nyelvet fontosak vagytok. Fontos minden hasonszőrűnek, hogy vagytok. MÉG MINDIG fantasztikus dolog Magyarnak lenni, de nem azért, mert valaki más baromi régen tett valamit, amit azóta egy rakat öreg fazon átírt saját szájíze szerint.

Azért fantasztikus Magyarnak lenni, mert még van olyan, hogy Magyar. Ez nem a múlton múlik, és nem is a politikusokon. Ez jelenleg rajtunk, rajtatok múlik.

IV) Hova tovább?

Lássuk a helyzetet reálisan, és támasszuk ezt alá a közelmúltban történt eseményekkel.

Az EU-s pénzek legkésőbb 2020-ig el fognak fogyni. Ez tény.
A gazdaságunk nem tudja fenntartani önmagát. Ez is tény.
Amikor egy ország gazdasága elkezd rohamosan romlani, elértéktelenedik a valutája, majd egyre kevesebb lakos tudja ellátni megfelelően önmagát, akkor eljön az egyszerű ember forradalma. Ez ugyancsak tény.

Az utóbbi állításra idén Irán szolgál példaként, ahol még tavaly télén, majd idén tavasszal először a vidéki emberek lázadtak fel, mert az instabil gazdasági helyzet miatt sok-sok egyszerű élelmiszer (mint a tojás) elérhetetlenné vált. Ezek az emberek csatlakoztak a városokban élőkhöz, és együtt vették fel a küzdelmet az állam erőivel. Afféle új-arab tavasz köszöntött be náluk.

Az ezt megelőző években pedig több példa is felhozható számos dél-amerikai országból. A részletes leírások és adatok egy google keresésre vannak tőletek.

V) Nincs sok hátra

Szívós egy nemzet a Magyar, hogy áldana meg minket az összes jóisten… sokáig tűrünk, de már zúg horizontunkon a fellélegző csinnadratta.

Ennél sokkal mogorvább elnyomókat is sikerült már elődeinknek kipaterolni innen. Ragadjátok meg egymás karját jó szorosan, és húzzuk ki együtt ezt a maradék két évet. Együtt vagyunk erősek, erről soha ne feledkezzünk meg.

Ha valaki küszködik az életéért, segítsetek rajta. Egy apró szendvics, egy kedves mosoly, vagy egy papír zsebkendő annak a síró fiatal hölgynek a buszon is meglepően sokat segíthet, és sokat is számít.

Ha indulnak érdekes, számotokra és mások száméra értékes kezdeményezések, bátran szálljatok be berkeikbe. A legjobban nekünk azok az összetartó közösségek hiányoznak, amit ezek a csoportosulások nyújthatnak.

Legfőképpen kötözzétek magatokra a Magyar kultúrát! A gyönyörű és fondorlatos nyelvünket, az írásokat, verseinket, és azt a sok furcsa szerzetet aki mindent meg tud oldani “okosba”. Ezek nélkül nem vagyunk többek csak néhány csík a térképen, amin akinek csak kedve van belegyalogol, feléli csekélynek bizonyuló, de mégis meseszép forrásait, majd kiköpi mintha soha nem is lett volna.

VI) Konklúzió

Tartsatok ki drága Magyarok kik kószán kavarogtok szerte a nagy vad világban. Együtt igenis túl leszünk mindenen, mindahányan.

Egy hozzászólás itt: “Rékasi Ziggy újra a ringben?

  • 2020.11.09 - 12:14
    Közvetlen hivatkozás

    Kedves Zsebi! Hasonló információk alapján, hasonló következtetésekre jutottam, s remélem, hogy még sokan mások is. Ám ha csak ketten volnánk is, a Te oldaladon hajlandó lennék, bármikor nekitámadni(akár tollal, vagy fegyverrel), ennek a nemzetpusztító, rabló, tolvaj bandának.Üdv.: gejzas

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük