Banánköztársaság

A rendszerhasználati díj-áramdíj arány attól függ, hogy Mészáros éppen mit vásárolt: erőművet, vagy elosztó hálózatot?

A rendszerhasználati díj-áramdíj arány attól függ, hogy Mészáros éppen mit vásárolt: erőművet, vagy elosztó hálózatot?

A rezsicsökkentés a kormány legnagyobb hazugsága, amellyel már két választást meg tudott nyerni. Azt, hogy a rögzített ár az elmúlt években magasabb volt, mint amit a világpiaci árak indokoltak volna, a propaganda jótékony homályban hagyta. Most azonban, hogy elszálltak az árak, rögtön fény derült az igazságra, kiderült, hogy nem lehet a semmiből áramot előállítani – foglalta össze véleményét kedden Hadházy Ákos képviselő közösségi oldalán.

Mészáros mindennek az origója és Ön a finanszírozója?

A kormány éveken keresztül úgy játszott az áramár szerkezetével, hogy azzal Mészáros Lőrinc járjon jól! Az ún. rendszerhasználati díj és maga az áramdíj aránya ugyanis mindig attól függött, hogy Mészáros éppen mit vásárolt – erőművet vagy éppen elosztó hálózatot…- írta Hadházy.

Miről van szó?

“A rezsicsökkentés elengedése komolyan megijesztette a magyarokat, szinte mindenki az áram- és villanyszámlákat bújja, próbálja kitalálni azokból, illetve Gulyás miniszter és Németh rezsibiztos szavaiból, hogy vajon a jövő hónapban csődbe megy-e a családi háztartás. Nekem is több számlát küldtek a választók, akik nem értik, mit hogyan kell figyelembe venni. Ezeknek a számláknak a tanulmányozása során bukkantam egy érdekességre.

Az elmúlt néhány évben a rezsicsökkentés néven ismert árrögzítés miatt

lényegében nem változott a lakossági villamosenergia ára, de az igen, hogy ez az ár pontosan milyen tételekből áll össze. Az áramszámla két fő összetevője közül az úgynevezett villamosenergia-ár 2020 óta jelentősen csökkent: az elszámolásokban idén július 1-től nettó 4 és 6 forint között van a különféle szolgáltatóknál egy kilowattóra, miközben 2020-ban még nettó 12-13 forint volt. “

Az idén júliusi árcsökkenés önmagában érdekes

hiszen elvileg energiaínség és sosem látott drágulás van, de egy sorral lejjebb a táblázatokban az látszik, hogy

az energia ára hiába ment lefele, a számla másik összetevője, az ún. „rendszerhasználati díjak” meg ezzel párhuzamosan emelkedett: 2020-ban nettó 15,9 forint volt kilowattóránként, 2021 áprilisában 16,38 forint, ma pedig már 23,4 forint.

Hogy mi az oka ennek? Valószínűleg nem más, mint Mészáros Lőrinc.

A nemzet gázszerelőjének tulajdonában lévő Opus Global Nyrt. ugyanis 2020 elején eladta az állami MVM-nek a Mátrai Erőművet (amelyet egyébként két évvel korábban vett meg, de esze ágában nem volt kifizetni a hatalmas környezetvédelmi költségeket). Ezzel a Mészáros birodalom többé már nem volt érdekelt az energiatermelésben. 2021. március 30-án viszont aláírták a szerződést a TITÁSZ áramszolgáltató megvásárlásáról, vagyis hirtelen érdekelt lett ezen a piacon.

“Láss csodát…

2021. április 1-jén életbe lépett az új díjszabás, amelyben csökkent az energia ára, de nőtt a rendszerhasználati díj.

A rezsicsökkentés a kormány legnagyobb hazugsága, amellyel már két választást meg tudott nyerni. Azt, hogy a rögzített ár az elmúlt években magasabb volt, mint amit a világpiaci árak indokoltak volna, a propaganda jótékony homályban hagyta. Most azonban, hogy elszálltak az árak, rögtön fény derült az igazságra, kiderült, hogy nem lehet a semmiből energiát előállítani. Most még gondolkoznak rajta, hogy pontosan kiken és milyen mértékben, de ennek az árát önökön fogják bevasalni, nem Mészáros Lőrincen! Ha nem hiszi, itt megtalálja az adatokat.”

Holoda Attila a témában….

“Európában csak Magyarországon védik rezsicsökkentéssel a családokat, és a kormány a jövőben is ezt fogja tenni – hazudta ma Havasi Bertalan (és tegnap a hazug sportriporter, Menczer, meg a másik Orbán, az a parlamenti hazudozó, a Balázs).

Szóval, ez konkrétan nem igaz. Nagyon nem igaz!!

A mellékelt táblázaton jól látható, hogy minden (!) európai országban támogatják a lakossági energiaköltségeket. Sőt még arányait tekintve is sokkal jobban, mint nálunk. Szóval, a rezsicsökkentés hazugság így is, úgy is, bármelyik oldalról is nézzük….

Ez is Mészáros….

Júniusi hír volt, hogy Kikerült a versenyjog szabályai alól a Sberbank hitelállományának átvétele! A tegnap este kiadott Magyar Közlönyben jelent meg az a rendelet, amely nemzetstratégiai jelentőségűnek minősíti az ügyletet.

 A Sberbank hitelállományának átvételét nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette Orbán, ami lefordítva azt jelenti, hogy

az ügyletre nem vonatkoznak a versenyjogi szabályozások, így a GVH sem vizsgálhatja azt.

Ez jól jöhet a Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett Magyar Bankholdingnak, ugyanis

május közepén derül ki, hogy e társaság adta be a legjobb ajánlatot a mintegy 330 milliárd forintos hitelállomány átvételére.

Rogán-vélemény a fentiekről….

Érdekes álláspontnak adott hangot Rogán Antal állami koncessziókért felelős miniszter pénteken, amikor nyilvánossá vált az eredményhirdetés. Szerinte ez a magyar cég versenyképességét jelzi, ami kerítésen belül egyértelmű, de kikacsintva…..! Évente kilométerenként 96,2 millió forintért Mészáros Lőrinc és Szíjj László érdekeltségei fogják üzemeltetni 35 évig a teljes magyarországi gyorsforgalmi úthálózatot – adta hírül májusban a közbeszerzési értesítő.

Friss híreink!

About Author

Comment here