“A repteret akarjuk, és a kormány leváltását!” – taxisblokád a láthatáron

Nagy fába vágja a fejszéjét az Európai Taxis Egyesület, akik nem kevesebbet ígérnek, mint, hogy a választás hétvégéjén ember legyen a talpán, aki kijut e reptérre. Blokádot hirdetnek a Liszt Ferenc repülőtér köré. 

A reptér legyen szabad préda!

A szervezet megszólalói szerint az a bajuk, hogy nem hajlandóak elfogadni a Budapest Airport kommunikációs igazgatójának nyilatkozatát, miszerint

elégedettek a mostani szolgáltatóval, és sem felmondani, sem módosítani nem kívánják a szerződést.

A taxisegyesület forgalomlassításra és blokádra készül, ha nem teszik lehetővé, hogy a repülőtérre rendelt taxisok öt percnél tovább várakozhassanak a 2-es terminál előtt. A tervezett demonstráció során a taxisok lépésben gurulnának végig a ferihegyi gyorsforgalmin, majd a reptér 2-es termináljához vezető út sorompója előtt sorakoznának fel.

Az emailjük szerint

2018. április 8. nagy változást jelent mindannyiunk életében. Egyrészt lehetőségünk nyílik leváltani a velejéig korrupt, dilettáns kormányt, másrészt visszaszerezhetjük a repteret. Ahogy azt korábban bejelentettük, április 6–8-án készülhet Budapest és a repülőtér a demonstrációra és teljes blokádra. Mivel az utóbbi időben – leginkább a demonstrációnak, valamint a fuvardíjemelés elutasításának köszönhetően – egyre több érdeklődőt, támogatót tudhatunk tagjaink között, ilyen nagy tömeggel magunk mögött a nagy nyilvánosságnak is meg akarjuk mutatni, hogy kik vagyunk és mit akarunk! A repteret akarjuk, és a kormány leváltását!

A taxisok máris két részre oszlottak

Az Országos Taxis Szövetség tagjai nem vesznek majd részt az akcióban, ők teljes egészében elhatárolódnak a blokádtól.

Nem vállalunk semmilyen sorsközösséget azokkal, akik egy remélt és saját gazdasági cél vagy egyéb üzleti érdek miatt a taxisok többségére hivatkozva veszélyeztetik és próbálják befolyásolni a közelgő választások politikai kimenetelét, illetve azokat az eredményeket vitatják, amelyeket a főváros és a taxis szakmai szervezetek többsége az elmúlt években sikeresen, főként az utasok érdekeit szem előtt tartva megvalósított

– közölte Metál Zoltán elnök.

Taxisblokád készülődik

Szilveszteri taxis-balhé

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük